Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammikuussa sattuu eniten tapaturmia työmatkaliikenteessä, kiire lisää riskiä

Joka kolmas työssäkäyvä kokee usein kiirettä työmatkallaan, mikä lisää riskejä tien päällä, ilmenee Liikenneturvan tuoreesta kyselystä.

Työhön liittyvä liikenne on usealla työpaikalla suurin työhön liittyvä riskitekijä, ja vuosittain työmatkaliikenteessä sattuu yli 20 000 tapaturmaa.

Tielläliikkujien valtaosan muodostavat 25–64 -vuotiaat, ja työmatkaliikenne muodostaa ison osan tämän ryhmän liikkumisesta.

Tapaturmariskiä niin autoillessa, pyöräillessä kuin kävellessäkin lisää kiire.

– Jos kokee, että kiire puskee usein päälle, kannattaa yrittää muuttaa omia tapojaan. Jos kokeilee kuukauden ajan lähteä kotoa vaikkapa vain viisi minuuttia aiemmin, voi siitä helposti muodostua uusi hyvä tapa, kertoo tiedotteessa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen

Kiireettömänä työmatkansa kokee sen sijaan lähes kolme viidestä eli liki 60 prosenttia Liikenneturvan kyselyyn vastanneista.

Tammikuussa sattuu vuosittain eniten palkansaajien työmatkatapaturmia. Syitä ovat esimerkiksi liukas tai muuten haastava keli sekä pimeys, kulkumuodosta riippumatta.

Kyselyyn vastanneista kaksi kolmasosaa eli 67 prosenttia kertoi varaavansa huonolla kelillä tavallista enemmän aikaa työmatkaan tai pitävänsä etäpäivän.

Kyselystä käy ilmi myös, että monilla työpaikoilla olisi syytä antaa henkilöstölle enemmän eväitä turvalliseen työmatkaan.

Liikenneturvan kyselyyn vastasi vähän yli tuhat 25–65 -vuotiasta työssäkäyvää henkilöä viime syksynä.