Aloite: Tammelantorin tulevaisuudesta visio, todellinen asiakasjakauma tutkittava – "Torin kehittäminen ei saa pysähtyä, koska se tarkoittaisi kourallisen parkkipaikkoja vähentämistä"

Petteri Mäkinen

Tampereen vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakallio jättää tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen Tammelantorin visiotyön aloittamiseksi.

– Tammelantori on parhaimmillaan yksi Tampereen viehättävimpiä paikkoja.Torin kehittäminen ei kuitenkaan saa pysähtyä, koska se tarkoittaisi kourallisen parkkipaikkoja vähentämistä. Tammelantorin visiotyön tavoitteena on kehittää Tammelantorista kaikkien kaupunkilaisten viihtyisä olohuone ja liikkumisen solmukohta, joka on saavutettavissa kaikilla kulkumuodoilla, kertoo Mustakallio.

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi torikauppiaiden tyrmistyksestä liittyen Pinninkadun katusuunnitelmaan, joka olisi poistanut kadun varresta 50 parkkipaikkaa. Sen jälkeen kaupunki ilmoitti, että katusuunnitelmaa pohditaan uudelleen.

Mustakallion mukaan visiotyössä otettaisiin kantaa ja kerättäisiin ideoita erityisesti alueen asukkailta torin aukiolojen kello laajentamiseen, torikaupan avaamiseen eri toimijoille, toriravintoloiden lisäämiseen sekä torin kulkuyhteyksien ja yleisen viihtyisyyden parantamiseen ympärivuotisesti.

Mustakallion mukaan visiotyö perustuisi tutkittuun tietoon asiakasjakaumista, torille asetetuista odotuksista, torikauppiaiden toiveista, mutta myös muiden yrittäjien suhteesta torielämään

– Kun lisäämme ihmisvirtoja torin poikki saamme palveluille uusia asiakkaita ja viihtyisä ympäristö houkuttelee viihtymään pidempään. Näin talvella toriravintolat voisivat esimerkiksi levittää lämmitettyjä lasiterasseja torille ja joulutorilta tuttuja mökkejä voitaisiin tuoda käsityöläisten myyntipisteiksi, Mustakallio visioi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Torikauppias uhkasi laittaa lapun luukulle, jos parkkiruudut katoavat Tammelantorilta – Nyt hän riemuitsee: "Niiden poistaminen olisi ollut torikuolema"
    22.1.2020 10:25
  2. Kaupunki aikoo poistaa 50 parkkiruutua Tammelantorin liepeiltä – Torikauppias jyrähti: "Laitan lapun luukulle, jos tämä menee läpi!"
    15.1.2020 7:00
  3. Tammelantorin pysäköintiruudut jäämässä sittenkin paikoilleen – Kaupunki aikoo muuttaa katusuunnitelmaa: "Toistaiseksi on päädytty tälle linjalle"
    22.1.2020 7:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut