Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aloite: Tammelantorin tulevaisuudesta visio, todellinen asiakasjakauma tutkittava – "Torin kehittäminen ei saa pysähtyä, koska se tarkoittaisi kourallisen parkkipaikkoja vähentämistä"

Tampereen vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakallio jättää tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen Tammelantorin visiotyön aloittamiseksi.

– Tammelantori on parhaimmillaan yksi Tampereen viehättävimpiä paikkoja.Torin kehittäminen ei kuitenkaan saa pysähtyä, koska se tarkoittaisi kourallisen parkkipaikkoja vähentämistä. Tammelantorin visiotyön tavoitteena on kehittää Tammelantorista kaikkien kaupunkilaisten viihtyisä olohuone ja liikkumisen solmukohta, joka on saavutettavissa kaikilla kulkumuodoilla, kertoo Mustakallio.

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi torikauppiaiden tyrmistyksestä liittyen Pinninkadun katusuunnitelmaan, joka olisi poistanut kadun varresta 50 parkkipaikkaa. Sen jälkeen kaupunki ilmoitti, että katusuunnitelmaa pohditaan uudelleen.

Mustakallion mukaan visiotyössä otettaisiin kantaa ja kerättäisiin ideoita erityisesti alueen asukkailta torin aukiolojen kello laajentamiseen, torikaupan avaamiseen eri toimijoille, toriravintoloiden lisäämiseen sekä torin kulkuyhteyksien ja yleisen viihtyisyyden parantamiseen ympärivuotisesti.

Mustakallion mukaan visiotyö perustuisi tutkittuun tietoon asiakasjakaumista, torille asetetuista odotuksista, torikauppiaiden toiveista, mutta myös muiden yrittäjien suhteesta torielämään

– Kun lisäämme ihmisvirtoja torin poikki saamme palveluille uusia asiakkaita ja viihtyisä ympäristö houkuttelee viihtymään pidempään. Näin talvella toriravintolat voisivat esimerkiksi levittää lämmitettyjä lasiterasseja torille ja joulutorilta tuttuja mökkejä voitaisiin tuoda käsityöläisten myyntipisteiksi, Mustakallio visioi.