Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voin sähköpotkulaudat saavat omat pysäköintitelineet – Lautafirma heittää nyt pallon suomalaisille yrityksille:  "Haluamme tuoda asiaan ratkaisun"

Ruotsalainen sähköpotkulautayritys Voi ottaa ensimmäisenä alansa toimijana Suomessa käyttöön sähköpotkulaudoillle suunnitellut pysäköintitelineet.

Telineiden avulla yritys pyrkii vastaamaan kritiikkiin, jota sähköpotkulautojen holtiton pysäköinti on aiheuttanut. Esimerkiksi Tampereella kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.) vaati maanantaina jättämässään valtuustoaloitteessa, että sähköpotkulautojen liian suuret nopeudet ja pysäköintikäytännöt tulisi nostaa keskusteluun yhtiöiden kanssa.

– Sähköpotkulautojen pysäköinti katujen varsilla on noussut varsin voimakkaasti esiin julkisessa keskustelussa ja esimerkiksi poliittiset päättäjät ovat toivoneet asiaan sääntelyä. Me Voilla haluamme tuoda asiaan ratkaisun, ja olemme siksi suunnitelleet kaupunkien käyttöön uudet sähköpotkulautatelineet, joihin skuutin voi jättää muita häiritsemättä parkkiin, Voin maajohtaja Alpo Panula kertoo tiedotteessa.

Telineet on tarkoitus sijoittaa Tukholman mallin mukaan yksityisten yritysten piha-alueille, missä ne ovat kaikkien sähköpotkulautailijoiden käytössä. Voin lanseeraamat uudet telineet tuodaan Suomeen maaliskuussa, ja alkuun niitä on tarkoitus sijoittaa 10 kappaletta vilkkaasti liikennöidyille alueille.

Voi on saanut jo mukaan ensimmäiset kumppanit, mutta ottaa mukaan mielellään lisää toimijoita, jotka haluavat sijoittaa telineitä omien liikkeidensä eteen ja näin saada uusia asiakkaita.

– Uskomme, että kaikki osapuolet olisivat tyytyväisempiä, kun sähköpotkulautojen pysäköintihaasteet saataisiin ratkaistua. Suomalaisilla yrityksillä on nyt mahdollisuus tehdä vastuullinen kaupunkiteko ja ottaa tilojensa eteen uusi teline, Panula sanoo.