Deuz, Louis Latour, Marcel Deiss... – Dabbalissa illastetaan 30 huippuviinintekijän seurassa

Kuvituskuva. Arkisto/ Armi Suojanen

Petteri Mäkinen

Suositut viinintekijäillalliset jatkuvat lauantaina 8. helmikuuta, kun Tampereen Viinitukku tuo noin 30 tuottajaa viineineen Lapland Hotels Tampereen ravintola Dabbal Kitchen & Bariin.

Tapahtumaan on kutsuttu huipputuottajia Euroopan perinteisten viinimaiden klassisilta viinialueilta sekä myös kauempaa, aina Argentiinasta ja Australiasta asti.

Dabbalin keittiömestari Janne Kostamon suunnitteleman Winemaker´s Dinner -menun raaka-aineet tulevat suoraan Lapista.

– Viinintekijämenussa yhdistyvät meille tärkeät pohjoisen makuelämykset ja huippuviinit. Tarjolla on muun muassa misolla maustettua kuningasrapua, poroa ja umamia sekä maa-artisokkapyrettä ja rautua. Tämä ilta on todellinen ruoan ja viinin ystävän juhla, Kostamo lupaa tiedotteessa.

Kolmatta kertaa järjestettävään tapahtumaan saapuu paikalle esimerkiksi legendaarinen toscanalainen Isole e Olena, joka luetaan maailman kymmenen parhaimman pientuottajan joukkoon.

Sen "supertoscanalaiset" viinit ovat keränneet huippupisteitä kaikilta kansainvälisesti arvostetuilta viinikriitikoilta ja nauttivatkin ansaittua kulttimainetta.

Mukana on iso joukko muitakin hienoja viinitaloja, kuten Deuz, Louis Latour, Marcel Deiss, Bodegas Muga ja Markus Molitor.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut