Tamperelainen Harri kirjoitti 18 kirjaa 9:ssä kuukaudessa – "Materiaalia on kertynyt"

Harri Veijonen sanoo tekevänsä kirjoja omaksi ilokseen. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Tamperelainen Harri Veijonen, 65, on kirjoittanut 45 kirjaa elämänsä aikana. Niistä viimeisimmät 18 ovat valmistuneet yhdeksän kuukauden aikana. Suurin osa kirjoista on ollut omakustanteita.

– Olen jäänyt tässä tappiolle. Ei tässä tienaa. Painokset ovat olleet kuitenkin pieniä, noin 50 kappaletta, ja olen voinut tehdä niitä omaksi ilokseni. Lisäksi minulla on ollut evankelioimistarkoitus hengellisissä teoksissani, kertoo Veijonen.

Veijosen kirjat ovat noin 80 sivua ohuita ”vihkosia”, kuten hän itse sanoo. Tuotteliaisuuttaan hän selittää sillä, että materiaalia on kertynyt vuosien varrella valtavasti hänen omille kotisivuilleen, joilla hän kommentoi päivän polttavimpia uutiskysymyksiä omasta näkövinkkelistään.

– Pidän tuota 18 kirjaa 9 kuukaudessa Suomen ennätyksenä, vaikka nettikirjoitukset ovatkin siinä vähän avittaneet. Materiaalia on kertynyt, mutta halusin sen vain painettuun muotoon.

Kirjailija-Veijonen syntyi Tampereella, mutta asui välissä 40 vuotta Lappeenrannassa ennen kuin palasi Pirkanmaalle viettämään eläkepäiviään. Hän on työskennellyt lastenhoitajana ja pyöritti useiden vuosien ajan antikvariaattia Saimaan rannalla.

Nykyään Veijonen käyttää aikaansa kirjojen tekemiseen ja verkkosivujensa pyörittämiseen. Kirjoja voivat halukkaat tilata ottamalla häneen suoraan yhteyttä.

– Verkkokirjakaupoista saa, mutta niillä on niin kovat hinnat, että soitto suoraan minulle hoitaa saman asian edullisemmin, sanoo Veijonen.

Osa kirjoista käsittelee Tamperetta ja ne sivuavat myös Veijosen omaa elämää. Hän on kirjoittanut paikallishistoriikkeja ( Rollikalla Impilinnaan, Vanhoja postikortteja Tampereelta, Tampereen Clasun kuuluisuudet), runoja ( Taistelu Mansesta) sekä uskonnollisia teoksia, joissa hän käy läpi omaa maailmankuvaansa.

– Olin aiemmin helluntailainen, mutta nykyään olen kirkkoon kuulumaton uskovainen. Kirkko on niin mädäntynyt laitos, ettei siihen voi kuulua – ainakaan valtion kirkkoon, minun mielestäni, tarkentaa Veijonen.

Uskomuksiaan Veijonen tuo esiin muun muassa teoksessaan Palestiina maan päälle ja seurakunta yläilmoihin Siinä hän väittää, että noin viiden vuoden päästä tapahtuu ylöstempaus, jonka seurauksena uskovaiset otetaan maan päältä pois.

Jäämme odottamaan.

Syntynyt 1955 Tampereella.

Eläkeläinen. Entinen lastentarhaopettaja ja antikvariaatin pitäjä.

Keräilee postikortteja.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Miten vatkauskulho lakkaa toimimasta?" Kirjailija Jari Tervo osti Tampereelta leivontavälineen hämmentävän pitkällä takuuajalla – Näin kommentoidaan Prismasta 9.1.2020 19:00
  2. Tällainen kirjailija on Finlandia-voittaja Pajtim Statovci – tarjoaa silottelemattoman näkemyksen kuumaan maahanmuuttoaiheeseen 27.11.2019 21:00
  3. Tuntematon luottomies kulki aina Mannerheimin varjossa – tietokirjailija: "Hänen kauttaan voi löytyä piiloon jääneitä asioita jatkosodasta" 14.7.2019 19:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut