Tampereen Innasta tulee Salattujen Elämien Elina Taalasmaa – "Kaikenlaista käännettä on tarjolla"

Tampereella kasvanut Inna Tähkänen on Salattujen Elämien uusi Elina Taalasmaa. Fremantle

Pekka Ruissalo

MTV:n suosittu Salatut Elämät -sarja saa kevätkaudelleen tamperelaista lisäväriä, kun Inna Tähkänen näyttelee Elina Taalasmaata

Nyt 28-vuotias Tähkänen on asunut suurimman osan elämästään Tampereella: vasta kesän 2018 loppupuolella näyttelijä muutti opintojen perässä Skotlantiin. Sitten kutsui Salatut Elämät, ja nyt elämä jatkuu pääkaupunkiseudulla töiden merkeissä.

Sinne näyttelijä sai viime vuonna soiton, josta ei voinut kieltäytyä. Oli aika pakata kamppeet ja suunnata takaisin Suomeen, pääkaupunkiseudulle suositun sarjan kutsusta.

Elina Taalasmaakin on viettänyt sarjasta pitkää taukoa: viimeksi hänet nähtiin ruudussa vuonna 2008. Roolihahmoa näytellyt Sanna Lius on sittemmin siirtynyt muun alan palvelukseen.

– Kävin koekuvauksissa ja sitten tuli yhteydenotto, että minut halutaan rooliin. Hirveästi ei ollut aikaa miettiä, olisikohan ollut vuorokausi. Sitten vaan Suomeen.

Runsaasti musiikkiteatteria tehnyt näyttelijä ei voi tietenkään kertoa yksityiskohtaisesti Elina Taalasmaan kevätkauden kuvioista, mutta sen hän voi sanoa että monenlaista on luvassa. Näyttelijä on tehnyt taustatyötä omaan työpestiinsä muun muassa katsomalla runsaasti erilaisia televisiosarjoja.

– Kaikenlaista käännettä on Elinan elämään tarjolla, Tähkänen naurahtaa.

Elina Taalasmaan vanhempia näyttelevät sarjassa varsin legendaariset Maija-Liisa Peuhu ja Jarmo Koski, jotka ovat olleet pieniä taukoja lukuunottamatta sarjan vakiokalustoa sen alusta asti. Koski tosin on ollut tauolla sarjasta vuodesta 2017, mutta kukapa tietää?

– Sarjaan on ollut helppo tulla mukaan, Tähkänen kehuu.

Inna Tähkänen kehuu vuolaasti Tamperetta. Hän pitää kaupungissa jokseenkin kaikesta: perheen lisäksi kaupunki sisältää myös paljon teatteritoimintaa, jota Tähkänen pitää kautta linjan laadukkaana.

– Tampere tuntuu kodilta, sydän ihan läikehtii aina kun ajattelee kaupunkia. Joku on kuvannut kaupunkia Suomen Broadwayksi, mikä pitää mielestäni ihan kutinsa, hän kehaisee.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut