Timo Soinin kimppuun Korsossa yrittänyt mopoili vaalitilaisuuteen päihtyneenä – poliisin esitutkinta tapauksesta valmistui

Timo Soini. Arkisto/ Marko Happo

Klaus Nurmi

Poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi tapauksesta, jossa silloisen ulkoministerin Timo Soinin (sin.) kimppuun yritettiin hyökätä maalaismarkkinoilla Vantaan Korsossa viime keväänä.

Puolueet olivat markkinoilla kampanjoimassa sunnuntaina 24. maaliskuuta. Soldiers of Odin -ryhmän tunnuksia kantanut mies yritti hyökätä Soinin kimppuun puolilta päivin, mutta valtioneuvoston turvahenkilöt saivat taltutettua hänet.

– Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäilty mies on saapunut Korson maalaismarkkinoille mopolla päihtyneenä, havainnut paikalla olleen silloisen ulkoministerin, lähestynyt häntä uhkaavasti ja aggressiivisesti ja yrittänyt lyödä ministeriä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Springare Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Rikosnimikkeet ovat tarkentuneet esitutkinnan aikana. Asiaa on tutkittu ministeriin kohdistuneena pahoinpitelyn yrityksenä sekä poliittisten toimintavapauksien loukkaamisena.

Tapausta on tutkittu myös virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, sillä teko on kohdistunut ministerin turvamiehinä toimineihin poliiseihin. Asiassa on tutkittu myös rattijuopumusta.

Kiinniottotilanteessa 52-vuotias mies teki voimakasta vastarintaa ja kohdisti aktiivista väkivaltaa turvahenkilöitä kohtaan.

Esitutkinnassa ei Springaren mukaan ilmennyt mitään sellaista, minkä perusteella tekoja voitaisiin pitää erityisen suunnitelmallisina tai että taustalla olisi järjestäytymistä tai muiden henkilöiden vaikuttamista.

– Rikoksesta epäilty ei myöskään itse ole osannut kertoa selkeää syytä omalle toiminnalleen, Springare toteaa.

Koko esitutkinnan ajan tapauksessa on ollut yksi rikoksesta epäilty.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Mies yritti hyökätä Timo Soinin kimppuun Vantaalla, turvamiehet taltuttivat riehujan

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisi: Timo Soinin kimppuun hyökännyt mies toimi ilmeisesti hetken mielijohteesta 25.3.2019 11:34
  2. Video – Näin Timo Soini kommentoi lyöntiyritystä: "Sata halausta, pari kolme karkeampaa puheenvuoroa ja sitten tämä" 24.3.2019 14:44

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut