Raimo Helminen ei tässä maassa sano mitään, mutta auttaisiko Diego Maradonan serkku? – Siipiravintola Hook tähyää nyt Dubaihin

Tampereella ja Helsingissä operoivan Siipiravintola Hookin puuhamies Juha Vuorio tunnetaan tinkimättömänä visionäärinä ja sitkeänä mainostajana, mutta nyt on työn alla jotain sellaista mistä Vuoriokaan ei välttämättä ole niin varma.

Nimittäin: Hook aikoo lähteä Dubain markkinoille.

– Kyllähän tässä pitää paljon pohtia sitä, että uskaltaako sinne lähteä. Kontakteja tietysti on, mutta markkina on haastava, Vuorio pohtii.

Mikäli Hook päättää avata ovensa, jäniksen selässä ei olla.

– Kaksi vuotta siihen menee ainakin.

Vuorio oli taannoin paikallisen televisiokanavan haastattelussa aiheen tiimoilta. Kyseisellä kanavalla on miljoonayleisö. Suomalainen siipimentaliteetti ei vielä kuitenkaan ole Arabiemiirikunnissa aivan kotoisinta mahdollista: Vuoriota tituleerataan esittelytekstissä lennokkaasti Juha Vuoreoksi.

– Dubain osalta voi olla varmaan aika varma siitä, että siellä ei taatusti ole yhtään suomalaista brändiä. Ei siellä toki ole muutenkaan suomalaisia ravintoloja, Vuorio sanoo.

Sen siipimies tietää kaupungista, että muuten kyseessä on varsinainen kulttuurien ja kansallisuuksien sulatusuuni. Noin 80 prosenttia dubailaisista on ulkomaalaisia.

Ja sitten pitäisi löytää mainoskasvo. Selvää on, että Tampereella villitsevät Patrik Laine tai Aleksander Barkov eivät täkäläisille sano yhtään mitään.

– Täkäläisessä kauppakeskuksessa on kyllä jäähalli, mutta lajin vetovoima on aika alkutekijöissään. Jalkapallo on sen sijaan huomattavasti suositumpaa, Vuorio tietää.

Sosiaalisella Vuoriolla on tarjota sille saralle kaksikin nimeä. Toinen heistä on Aasiassa erittäin suosittu jalkapalloilija Nicolas Anelka Anelkalle Suomi ei ole täysin vieras paikka: nuorena miehenä mies kävi Paris Saint-Germainin paidassa Suomessa pelaamassa Porissa Intertoto-cupin ottelun.

– Toisena vaihtoehtona olen miettinyt Diego Maradonan serkkua, Vuorio pohtii.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut