Raimo Helminen ei tässä maassa sano mitään, mutta auttaisiko Diego Maradonan serkku? – Siipiravintola Hook tähyää nyt Dubaihin

Juha Vuorio kävi puhumassa Hookista Dubain paikallistelevisiossa. Tekstitykseen oli tullut eksoottinen nimi. Kuvankaappaus

Pekka Ruissalo

Tampereella ja Helsingissä operoivan Siipiravintola Hookin puuhamies Juha Vuorio tunnetaan tinkimättömänä visionäärinä ja sitkeänä mainostajana, mutta nyt on työn alla jotain sellaista mistä Vuoriokaan ei välttämättä ole niin varma.

Nimittäin: Hook aikoo lähteä Dubain markkinoille.

– Kyllähän tässä pitää paljon pohtia sitä, että uskaltaako sinne lähteä. Kontakteja tietysti on, mutta markkina on haastava, Vuorio pohtii.

Mikäli Hook päättää avata ovensa, jäniksen selässä ei olla.

– Kaksi vuotta siihen menee ainakin.

Vuorio oli taannoin paikallisen televisiokanavan haastattelussa aiheen tiimoilta. Kyseisellä kanavalla on miljoonayleisö. Suomalainen siipimentaliteetti ei vielä kuitenkaan ole Arabiemiirikunnissa aivan kotoisinta mahdollista: Vuoriota tituleerataan esittelytekstissä lennokkaasti Juha Vuoreoksi.

– Dubain osalta voi olla varmaan aika varma siitä, että siellä ei taatusti ole yhtään suomalaista brändiä. Ei siellä toki ole muutenkaan suomalaisia ravintoloja, Vuorio sanoo.

Sen siipimies tietää kaupungista, että muuten kyseessä on varsinainen kulttuurien ja kansallisuuksien sulatusuuni. Noin 80 prosenttia dubailaisista on ulkomaalaisia.

Ja sitten pitäisi löytää mainoskasvo. Selvää on, että Tampereella villitsevät Patrik Laine tai Aleksander Barkov eivät täkäläisille sano yhtään mitään.

– Täkäläisessä kauppakeskuksessa on kyllä jäähalli, mutta lajin vetovoima on aika alkutekijöissään. Jalkapallo on sen sijaan huomattavasti suositumpaa, Vuorio tietää.

Sosiaalisella Vuoriolla on tarjota sille saralle kaksikin nimeä. Toinen heistä on Aasiassa erittäin suosittu jalkapalloilija Nicolas Anelka Anelkalle Suomi ei ole täysin vieras paikka: nuorena miehenä mies kävi Paris Saint-Germainin paidassa Suomessa pelaamassa Porissa Intertoto-cupin ottelun.

– Toisena vaihtoehtona olen miettinyt Diego Maradonan serkkua, Vuorio pohtii.

Aiheeseen liittyvää

  1. Barkov ja Laine aiheuttivat Helsingissä varsinaisen siipiräjähdyksen – IS: Hookissa meni kahdessa päivässä 1 350 kiloa siipiä, Siipiweikot haki Tampereelta 360 kiloa täydennystä 4.11.2018 14:29
  2. Mikä siivillä alkoi se siivillä myös päättyi – Winnipeg huipensi Suomen-vierailunsa yölliseen Hook-reissuun, katso kuvat ja video 3.11.2018 14:54
  3. Nyt puhuu Hookissa alasti sunnuntaiyönä hiippaillut nuori ylioppilas – IL: "Ravintolassa odottaa pestyt bokseritkin, kiitos siitä" 5.6.2018 10:55

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut