Kangasalla satsataan matkailuun – Matkailuneuvonta muutti uusiin tiloihin keskeiselle paikalle

Outi Pettersson ja Jenni Arjoranta odottavat jo matkailusesongin alkamista. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Kangasalan Matkailuneuvonta sijaitsee jatkossa Kangasala-talossa. Samalla aiemmin Mobilian tiloissa toiminut infopiste alkaa kerätä tarkempaa dataa matkailijoista ja heidän tarpeistaan.

Info siirtyi Kangasala-taloon vuodenvaihteessa. Toistaiseksi kyselyjä on tullut vielä vähän, mutta niiden odotetaan lisääntyvän kevään lähestyessä.

– Varmasti huhti-toukokuussa bussimatkareissuja järjestävät tahot alkavat olla yhteydessä, pohtii matkailuasioista vastaava Outi Pettersson

Matkailuneuvonnan tehtävänä on palvella asiakkaitaan tarjoamalla tietoa siitä, mitä kohteita lähiseudulta löytyy. Suosittujen elämyskohteiden lisäksi Matkailuneuvonnasta osataan suositella myös ruokapaikkoja.

– Tähänkin asti ulkopaikkakuntalaiset ovat Kangasala-talossa vierailtuaan kysyneet henkilökunnalta, että minnekäs sitten mennään syömään. Se sopii näihin tiloihin mainiosti, toteaa Pettersson.

Kangasalaa hän kuvailee monipuoliseksi matkakohteeksi, josta pitäisi löytyä jokaiselle jotakin. Kaupungista löytyy tapahtumia ja museoita sekä lukuisia ulkoilukohteita.

– Lisäksi meiltä löytyy monipuolista arkkitehtuuria arkkitehtuurin ystäville, sanoo Kangasala-talon työntekijä, Matkailuneuvonnasta vastaava Jenni Arjoranta

– Esimerkiksi vuonna 2014 valmistunut Kangasala-talo edustaa modernia arkkitehtuuria ja tien toisella vanha kivikirkko sitten taas vanhempaa tyyliä.

Kangasala-talo valikoitui Matkailuneuvonnan uudeksi kohteeksi keskeisen sijaintinsa vuoksi. Mobilia sijaitsee verrattain syrjässä asutuskeskuksesta ja Matkailuneuvontaa oli toivottu kaupungin keskustaan jo pidemmän aikaa.

– Tämä tuo varmasti synergiaetuja sekä Visit Kangasalle että Kangasala-talolle. Tähänkin asti ihmiset ovat kyselleet talon henkilökunnalta suosituksia tai matkavinkkejä. Nyt me voimme tästä helposti ohjata ihmisiä uusiin kohteisiin, kertoo Arjoranta.

Uusiin tiloihin siirtymisen yhteydessä aletaan myös kerätä tarkempaa dataa matkailijoista. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Matkailuneuvonta pyrkii kirjaamaan ylös, minkälaiset matkailijat Kangasalla käyvät.

– Ovatko he paikallisia tai jostain lähiseudulta? Liikkuvatko he perheen kanssa vai onko kyseessä ryhmämatka? Tulevatko he nimenomaan tänne vai liikkuvatko muuallakin? Kaikista näistä on tarkoitus kerätä tietoa, jotta voimme myöhemmin kohdentaa palvelua tarkemmin.

Kertyvän matkailutiedon avulla Kangasalan matkailua voidaan kehittää systemaattisemmin ja tavoitteellisemmin.

– Pitkällä aikavälillä saamme datan kautta tietoa siitä, ketkä Kangasalla matkailevat, ja keitä voisimme yrittää houkutella lisää, kertoo Pettersson.

Matkailuneuvonta on avoinna vuoden ympäri tiistaista lauantaihin kello 11–16.

Poikkeuksena vuonna 2020 suljettu lauantait 23.5., 30.5., 5.9. ja 12.9. Myös juhlapyhät voivat aiheuttaa poikkeuksia aukioloaikoihin.

Missä kannattaa käydä?

Mobilia ja Vehoniemen automuseo.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo.

Kangasalan kivikirkko.

Ulkoilukohteet, kuten näkötornit ja laavut.

Kesän kulttuuritapahtumat, kuten musiikkitapahtumat ja taidenäyttelyt.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut