Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raskas liikenne tehovalvontaan – poliisi puuttuu puhelimien ja tietokoneiden käyttöön ajon aikana

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon eli maanantaista sunnuntaihin 10.–16. helmikuuta.

– Erityisteemana on ammattikuljettajien ajon aikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta, poliisitarkastaja Kari Onninen sanoo Poliisihallituksen tiedotteessa.

Onnisen mukaan valvonnassa puututaan muun muassa kuljettajien puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana.

Syynissä ovat lisäksi näkökentän esteet kuten kojelaudan päälle rakennetut ja asennetut tasot tai tuulilasiin kiinnitetyt koriste -esineet.

– Varsinkin sellaiset esineet ja esteet, jotka haittaavat kuljettajan näkyvyyttä ajosuunnassa oikealle, Onninen sanoo.

Huomio kohdistuu myös aiemmin havaittuihin epäkohtiin kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon.

Viime vuoden vastaavassa valvonnassa tarkastettiin 1 566 ajoneuvoa, joista noin joka neljännelle rapsahti rikkeiden takia sakko tai rikesakko.

Kari Onnisen mukaan tälläkin kertaa tavoitteena on tarkastaa noin 1 500–1 800 ajoneuvoa.

Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Se on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Euroopan laajuista valvontateemaa.