"Jos jonkun kuva pitäisi olla Suomen lipussa, niin Olli Lindholmin" – Näin Jonne Aaron muistelee vuosi sitten edesmennyttä laulajaa

Mikko Kangasjärvi pohtii Yö-yhtyeen tulevaisuutta Iltalehden haastattelussa. Arkistokuva toukokuusta 2019: Suvi Teräsniska laulaa ja Kangasjärvi säestää. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Keskiviikkona 12. helmikuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholm siirtyi ajasta ikuisuuteen. Poismeno kosketti ihmisiä laajasti muun muassa Lindholmin synnyinkaupungissa Porissa, jossa järjestettiin pikavauhtia suruliputus laulajan muistolle.

MuusikkoJonne Aaron teki paljon yhteistyötä Lindholmin kanssa. Itseasiassa ensimmäiset muistot ajoittuvat poikavuosille jonnekin Lielahden maastoihin.

– Oli sillä tavalla, että varhaisnuoruuden tyttöystävä kävi Lindholmeilla lapsenvahtina. Monta kertaa tuli nulikkana pyöräiltyä talon ohi, monta kertaa, Jonne Aaron paljastaa.

Eikä ainoastaan pyöräiltyä. Lielahden-suunnan natiaisilla oli tapana käydä pomputtelemassa iltamyöhällä koripalloa valikoiduissa paikoissa. Tupakkaakin luonnollisesti poltettiin sen verran mitä reippaasti alaikäisten natiaisten vointi ja kovapäisyys antoi myöten.

– Sitten oltiin siinä Ollin lähellä pomputtelemassa, ja varmaan voi kuvitella että touhu saattoi isäntää vähän tympiä. Pomputi pomputi pomputi ja kello on ties mitä. Ollin lapset olivat siinä iässä, että varmaan yrittivät nukkuakin siihen aikaan.

Seuraavaksi Jonne Aaron nousee tuolista ja imitoi parhaansa mukaan tilannetta, jossa Olli Lindholm astuu lopulta kotitalonsa pihalle mahdollisimman vahvasti – no, Olli Lindholmina.

– Onko nyt varma että pojat on ihan omalla pihalla tällä hetkellä, Lindholm murahtaa.

Jonne Aaronin mukaan seuraavassa vaiheessa pojat olivat yrittäneet vielä tosissaan sanoa vastaan.

– Kyllä me tässä voidaan pelata koripalloa.

– Nyt tehdään sillä tavalla että lasken viiteen ja siinä ajassa te lähdette siitä h--vettiin, vastaa Lindholm.

Vuosia myöhemmin takavuosien asetelma oli kääntynyt niin, että Jonne Aaron teki Olli Lindholmille biisejä.

– Kyllä siinä oli kylmä rinki takapuolessa kun se ensimmäinen puhelu tuli, että Olli moro, tuun kuuntelemaan biisejä. Mitä sä tarjoat Olli Lindholmille, et ainakaan kylmää kaljaa.

Lindholmin viimeisinä vuosina kaksikosta oli jo tullut hyviä ystäviä. Jonne Aaron korostaa, että omimmillaan Olli Lindholm oli mitä huumorintajuisin tyyppi, jolla oli erinomainen käsitys musiikista ja siitä, millainen on hyvä biisi.

– Kyllä Ollin poismeno muutti ihan kokonaista kansakuntaa. Jos jonkun ihmisen kuva pitäisi laittaa Suomen lippuun, niin kyllä minä Ollin siihen laittaisin, Jonne Aaron sanoo vakavana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut