Näyttelijälegenda Juha Muje ei olisi malttanut jäädä eläkkeelle – Näin hän urastaan kertoi Tamperelaiselle syksyllä 2016

Juha Muje tuli tunnetuksi muun muassa Kansallisteatterin näyttelijänä. Tässä aisaparina toinen vähintään yhtä legendaarinen kasvo, Jukka Puotila. Robert Seger

Pekka Ruissalo

69-vuotiaana menehtynyt näyttelijä Juha Muje analysoi Tamperelaiselle työuraansa lokakuussa 2016, jolloin hän oli mukana Tampereen Työväen Teatterin Kissa kuumalla katolla -versiossa. Versio oli sikäli historiallinen, että mukana oli myös Juhan esikoispoika Samuli Muje, TTT:n vakiokasvo.

Tuolloin oli kulunut kolme vuotta siitä kun näyttelijä oli jäänyt eläkkeelle Kansallisteatterista. Aloillaan konkari ei malttanut olla.

– Nyt on palautumassa elämään taas sellainen järjestys miten kuuluu olla. Voidaan puhua siitä, että on kipinä joka ei näyttelijällä sammu edes eläkepäätöksen jälkeen, Muje kertoi hieman yli kolme vuotta sitten.

Suuri yleisö muistanee Mujeen parhaiten 1980-luvun Vesku Show-ohjelmista. Tuotakin aikaa näyttelijä ehti haastattelussa sivuta.

– Veskuhan on siis aivan mahtava heittäytyjä ja moniosaaja. Sellaista lahjakkuutta harvemmalla on. Tuotantoprosessi oli usein nopea: Veskulta tuli käsikirjoitus edeltävänä päivänä ja studiossa saatettiin istua röökillä ihan viimeiseen asti.

– Joku tuli huutamaan, että nyt kuvataan ja Vesku huuteli takaisin että ei tässä mikään kiire vielä ole, rennosti vaan. Lopputulokset olivat kuitenkin aina briljantteja. Tässä Vesku on taatusti Suomen kovinta kärkeä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut