Pääradalle haetaan näkyvyyttä nyt uusilla verkkosivuilla – "Panostukset vaikuttavat koko Suomeen ja Eurooppaan"

Pekka Ruissalo

Suomen pääradan edunvalvonnalle haetaan näkyvyyttä uusilla verkkosivuilla. Päärata on Suomen rautatieverkon päälinja, joka ulottuu Helsingistä Tampereen ja Oulun kautta Tornioon. Se yhdistää henkilö- ja tavaraliikenteessä pääkaupunkiseudun, Satakunnan, Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaat sekä Keski- ja Pohjois-Suomen.

Kaikki päärataa koskeva aineisto on nyt koottu yhteen paikkaan, verkkosivuille osoitteeseen www.paarata.fi

– Panostukset päärataan vaikuttavat koko Suomeen – ja Eurooppaan. Suomi tarvitsee aitoja tulevaisuuden investointeja, joilla pysymme kiinni kasvussa ja tavoitteissamme. Satsauksien tulee edistää ihmisten ja tavaroiden liikkumista, työllistymistä sekä ilmastotavoitteiden ja päästövähennysten toteuttamista. Uusi verkkosivusto nostaa esiin tärkeitä perusteluja, jotka tukevat näitä tavoitteita, Päärata-työryhmän tiedotteessa todetaan.

Pääradan liikennemääriä, kehittämistarpeita ja erilaista tiedotusmateriaalia löytyy sivuilta sekä yhteysväleittäin että jatkoyhteyksien osalta. Sivustolla julkaistaan ajankohtaisia uutisia ja blogitekstejä. Sisältö täydentyy ajan kuluessa.

Sivustosta vastaavaan Päärata-työryhmään kuuluu kaikkiaan 11 maakuntaa, Suomen suurimmat kaupungit ja elinkeinoelämän edustajia. Vuodesta 2014 toiminutta ryhmää vetää Pirkanmaan liitto, ja työhön ovat alusta alkaen osallistuneet myös Porin, Jyväskylän ja Vaasan suunnat.

Aiheeseen liittyvää

  1. USU: Ratahankkeet puntarissa, Päärata maakuntajohtajille mieluisin – toiseksi suosituin on Itärata
    24.8.2019 11:09
  2. Päärata, Vaitinaro, siviilikriisinhallinnan osaamiskeskittymä... – Pirkanmaan liitto julkaisi tavoitteensa hallitusohjelmaan
    4.2.2019 16:00
  3. Päärata pääsemässä isoille EU-rahoille
    21.4.2018 10:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut