Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Baana sai valtiolta yli 500 000 euroa – Koko pyöräreitti Hervannasta keskustaam valmiiksi jo lähivuosina

Petteri Mäkinen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Tampereen kaupungille 510 000 euroa seudullisen pyöräilyn pääreitin, Hervannan Baanan, toteuttamiseen.

Hervannan Baana rakennetaan keskustan ja Hervannan välille. Baanasta valmistui vuoden 2019 loppupuolella ensimmäinen osuus Hervannasta Suutalansillan eteläpuolelle, valtatie 9:lle saakka.

Tuki on myönnettyvuoden 2019 haun perusteella Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta, ja sitä sai kaikkiaan 12 kuntaa pyöräilyn ja kävelyn sujuvoittamista ja turvallisuutta kohentaviin hankkeisiinsa. Hervannan Baanalle on myönnetty tukea jo aiemminkin; Baanan ensimmäinen osuus sai vuonna 2018 investointitukea 345 000 euroa.

Hervannan Baanan reitti kulkee Viinikasta liittymästä Nekalantien, Muotialan peltojen ja Korkinmäen kautta kohti Hallilaa ja Hervantaa. Baanan ensimmäinen osa rakennettiin vuosina 2018–2019 raitiotietöiden yhteydessä.

Baanan loppuosuudelle laaditaan parhaillaan katu- ja rakennussuunnitelmia. Valtatie 9:ltä Viinikkan liittymään ulottuvan osuuden pituus on 4,2 kilometriä, ja se on jaettu kahdeksaan osaan. Tavoitteena on rakentaa investointitukea saaneet Viinikanojan, Lokintaipaleen, Muotialan peltojen, Hallilantien ja Korkinmäenkadun osuudet vuosina 2020–2022. Nekalantien osuus rakennetaan aikaisintaan vuonna 2022.

Baanan jatko-osuuden kustannusarvio on 2,2 miljoonaa euroa.