Tampereen Hiedanranta valaistaan torstai-iltana – Luvassa kaksituntinen ulkoilmatapahtuma

Tampereen Hiedanrannassa on torstaina luvassa ulkoilmatapahtuma. Joel Oikari

Pekka Ruissalo

Tampereen Hiedanrantaa valaistaan torstaina kello 17–19 välisenä aikana kaikille avoimella Uutta valoa Hiedanrannassa -ulkoilmatapahtumalla. Tapahtumassa vieraat pääsevät tutustumaan Hiedanrannan tulevaisuuden suunnitelmiin ja nauttimaan valosta eri tavoin.

Katseet siirretään tulevaisuuteen, kun tehdasrakennuksen julkisivuun heijastetaan ensimmäistä kertaa siihen myöhemmin keväällä rakentuva aurinkoenergiataideteos. Heijastus on nähtävillä vain viikon ajan.

Viime kesän Puutarhajuhlissa järjestetyssä energiataidekisassa etsittiin ideoita, joiden pohjalta Tampereen kaupunki voisi toteuttaa aurinkopaneeleista koostuvan, energiaa tuottavan taideteoksen Hiedanrantaan.

Voittajaksi valittiinArvo Yli-Kerttulan työ Musta aukko. Aurinkopaneelitaideteos tulee olemaan energian ja vähähiilisyyden maamerkki. Pimenevää iltaa valaisee säkenöivä vannetaiteilija Henna Matanuskan tulishow "Come wonder with me", joka sisältää useita vanteita, tulitanssia ja vähän 1980-luvun tunnelmaakin.

Tapahtuma alkaa Hiedanrannan Kehitys Oy:n toimitusjohtajan Mikko Leinosen ensiesiintymisellä. Hiedanrannan Kehitys Oy on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, joka on mukana rakentamassa uutta 25 000 asukkaan kaupunginosaa Tampereelle. Yhtiön tehtävänä on kaavojen käynnistäminen ja kehitysohjelman johtaminen infrastruktuurin ja puistoalueiden rakentamiseen liittyen.

Yhtiö edistää kestäviä ja älykkäitä kaupunkirakenteen ratkaisuja ja liiketoimintaa Hiedanrannassa. Yhtiö kehittää Hiedanrantaa yhteistyössä maanomistajien kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut