Laskevatko Koillis-Tampereen ajonopeudet 30 kilometrituntiin? – Sitä selvitellään asukasillassa

Tietyöt hidastavat liikennettä. Kuvituskuva. Tiina Örn

Pekka Ruissalo

Koillis-Tampereen asuinalueiden 30 km/h-nopeusrajoituksen suunnittelu etenee. Nyt laaditaan suunnitelma Linnainmaan, Leinolan, Holvastin, Atalan, Kumpulan, Tasanteen ja Olkahisten alueille.

Asukasilta aiheesta pidetään torstaina 20. helmikuuta kello 17 Koilliskeskuksessa, kirjaston kokoustila Kivessä. Paikan päällä esitellään myös koulumatkojen turvallisuus -hanketta.

Tilaisuudessa esitellään syksyllä pidetyssä asukaskyselyssä esille nousseita asioita ja aluenopeusrajoituksen alustavaa toteuttamissuunnitelmaa. Asukasillassa suunnitelmasta voi myös antaa palautetta.

Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuu turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta melua.

Tilaisuudessa esitellään lisäksi koulumatkojen turvallisuus -hanketta, jossa Koillis-Tampereelta mukana ovat Linnainmaan, Leinolan ja Atalan koulut. Hankkeessa jaetaan koululaisten perheille jaetaan tietoa turvallisista jalan ja pyörällä kuljettavista reiteistä sekä organisoidaan suojatiepäivystyksiä.

Tilaisuudessa voi myös esittää omia ideoita hankkeen tiimoilta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!
    12.5.2018 12:00
  2. Ajonopeuksia rajoitetaan ympäri Tamperetta – Yksi jätti eriävän mielipiteen lautakunnan päätökseen
    30.12.2016 15:03

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut