Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laskevatko Koillis-Tampereen ajonopeudet 30 kilometrituntiin? – Sitä selvitellään asukasillassa

Koillis-Tampereen asuinalueiden 30 km/h-nopeusrajoituksen suunnittelu etenee. Nyt laaditaan suunnitelma Linnainmaan, Leinolan, Holvastin, Atalan, Kumpulan, Tasanteen ja Olkahisten alueille.

Asukasilta aiheesta pidetään torstaina 20. helmikuuta kello 17 Koilliskeskuksessa, kirjaston kokoustila Kivessä. Paikan päällä esitellään myös koulumatkojen turvallisuus -hanketta.

Tilaisuudessa esitellään syksyllä pidetyssä asukaskyselyssä esille nousseita asioita ja aluenopeusrajoituksen alustavaa toteuttamissuunnitelmaa. Asukasillassa suunnitelmasta voi myös antaa palautetta.

Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuu turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta melua.

Tilaisuudessa esitellään lisäksi koulumatkojen turvallisuus -hanketta, jossa Koillis-Tampereelta mukana ovat Linnainmaan, Leinolan ja Atalan koulut. Hankkeessa jaetaan koululaisten perheille jaetaan tietoa turvallisista jalan ja pyörällä kuljettavista reiteistä sekä organisoidaan suojatiepäivystyksiä.

Tilaisuudessa voi myös esittää omia ideoita hankkeen tiimoilta.