Tutkimus: Tampereella kannatetaan eniten Liverpoolia

Tampere on Liverpool-kaupunki, selvitti tuore Valioliiga-tutkimus. Heli Hyttinen

Pekka Ruissalo

Tamperelaiset kannattavat Valioliiga-joukkueista eniten Liverpoolia. Asia on selvitetty Casumon tekemän tutkimuksen perusteella, joka on tehty Twitter-käytön perusteella. Liverpoolin Twitter-seuraajien määrä on 24 803.

Teemu Pukin edustama Norwich on tilastossa sijalla 6: Twitter-seuraajien määrä on 2 303.

Tutkimukseen valittiin satunnaisesti 50 000 seuraajaa jokaisen Valioliigajoukkueen Twitter-tilin seuraajista. Tilien julkisen sijaintitiedon perusteella selvitettiin kunkin seuraajan tämänhetkinen kaupunki. Lopulta pääteltiin maakohtainen seuraajien lukumäärä jokaisen joukkueen Twitter-seuraajien lukumäärän perusteella.

Kansainvälisessä vertailussa ei otettu huomioon Englannin Valioliigan paikallisia seuraajia.

Arsenal on tutkimuksen perusteella Suomen seuratuin Valioliigajoukkue yli 70 700 seuraajan voimin. Manchester United on puolestaan toisella sijalla (61 900 seuraajaa) ja Chelsea (59 900 seuraajaa) aivan perässä kolmannella sijalla.

Norwichin ulkomaalaisista kannattajista suurin osa on Suomesta, kun seuraajat suhteutetaan väkilukuun – aiemmin mainittu Teemu Pukki on varsin todennäköisesti syynä tähän.

Uutista muokattu 18.2. kello 12.42: Muokattu tutkimuksen tekijä, joka on Casumo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut