Reetta Hurske pääsee tositoimiin viikonvaihteen halli-SM-kilpailuissa Tampereella – "Nooralotan kanssa tulee olemaan tiukkaa nytkin"

Reetta Hurske haluaa onnistua Pariisin EM-kilpailuissa. Arkistokuva heinäkuulta 2018. Pekka Ruissalo/Tamperelaisen arkisto

Pekka Ruissalo

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurskeen ja Nooralotta Nezirin 60 metrin aitajuoksun voittotaistelu oli kohokohta Suomen hallimestaruuskilpailuissa Kuopiossa vuosi sitten.

Viikonvaihteessa kaksikko kohtaa Tampereella SM-kilpailuissa, missä aitureiden ohella kärkinimiä ovat seiväshyppääjä Wilma Murto, aituri Elmo Lakka ja pikajuoksija Lotta Kemppinen

– Aika huumorilla sitä nyt miettii. Eihän se mennyt kuten olisi kuulunut, mutta jos nyt saadaan Tampereella oikeat tulokset heti ensi kerralla, Hurske hymyilee vuoden takaisille muistoille.

Hurske pohtii lähestyviä kilpailuja Urheiluliiton verkkosivuilla.

Kuopion SM-kilpailuissa Hurske ja Neziri kurottivat yhtä aikaa maaliviivalle. Kumpikin sai Suomen ennätystä sivuavan ajan 7,97, mutta voittajaksi julistettiin ensin Hurske, kun se lopulta kuitenkin oli Neziri.

– Veikkaan, että Nooralotan kanssa tulee olemaan tiukkaa nytkin. Hänen kanssaan kisatessa ei koskaan pääse helpolla, Hurske sanoo.

Neziri sivusi Suomen ennätystä 7,97 hiljattain Puolassa, Torunissa. Hurskekin aitoi siellä talven parhaan aikansa 7,99, mutta parempaa on haussa.

– Puolassa sain jo aidat kulkemaan hyvin, mutta jos saisin vielä lähdön omalle tasolle ja loppusileän kulkemaan hyvin eteenpäin, ajasta lähtisi sadasosia. Loppusileä on tänä talvena ollut vähän kompastuskivi. Puolassakin juoksu jäi vähän polkemaan paikallaan, Hurske sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut