"Kampaaja sanoi, että olemme sukulaissieluja..." – Näin Kikasta ja Raija Pellistä tuli sydänystävät Tampereella vuonna 1989

Kikan kuolemasta tulee joulukuussa kuluneeksi 15 vuotta. Joonas Alanne

Pekka Ruissalo

Elettiin vuotta 1989, kun Suomessa ja Tampereella kaksi nuorta naista nousivat omilla tahoillaan voimakkaasti julkisuuteen. Toisaalla Raija Pelli alkoi tehdä Poliisi-TV -ohjelmaa, toisaalla Kirsi Viilosen ura laulajana nousi räjähdysmäisesti Mä haluun viihdyttää -singleä tultua julki.

Toinen jatkoi elämäänsä Raija Pellinä, mutta toisesta tuli Kikka Kaksikolla oli Tampereella sama parturi, joka oli sitä mieltä että naisista voisi tulla sydänystävät.

– Kampaaja sanoi, että me olemme sukulaissieluja, ja että meidän pitäisi ilman muuta tutustua toisiimme, Raija Pelli muistelee kolme vuosikymmentä myöhemmin.

Kaksikko tutustui ja ystävystyi. Pellin mukaan asiassa oli olennaista sekin, että parivaljakko oli keskenään myöskin riittävän erilainen.

– Tietysti meillä oli myös jonkinlainen ikäero, seitsemän vuotta.

Vuosien varrella parivaljakon ystävyyttä leimasi vahvasti tunne ennenaikaisesta kuolemasta. Se osui Kikan kohdalle joulukuussa 2005.

– Olimme sopineet, että jossain kohtaa sitten tehdään kirja, jossa kerrotaan kaikki urasta ja uran tapahtumista rehellisesti.

Nyt Pelli kirjoittaa sitä kirjaa, josta naiset vuosia sitten sopivat. Se niputtaa yhteen osaltaan sitä tarinaa, joka naisilta jäi kesken.

– Kirsillä oli vaikea vaihe siinä 2000-luvun alussa, tuli avioeroa sun muuta eikä terveys ollut parhaassa kuosissa. Olimme sopineet, että näemme 10. joulukuuta, menemme Tampereella jouluostoksille ja tulen Kirsin Villilänniemen kotiin, jonka hän oli laittanut todella kauniiksi, Pelli muistelee.

Yhteinen joulunalusaika jäi toteutumatta. Raija Pelli oli perheensä kanssa Berliinissä, kun suruviesti tavoitti hänet.

Raija Pellin ja Kikan ystävyydestä ja muista yksityiskohdista voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä printti-Tamperelaisesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut