Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluatko sinä ostaa seinällesi aidon suomalaisen karhun maalaamaa taidetta? – Se onnistuu kohta Tampere-talossa

Kuusamon suurpetokeskuksessa asuvan Juuso-karhun tassutaidetta esittelevä näyttely avautuu Tampere-talon Talvipuutarhassa tiistaina 18.2. Näyttelyn avajaiset ovat kello 11–12, ja sinne pääsee myös yleisö.

Juuso itse on parhaillaan vielä talviunilla, mutta taiteilijaa edustaa avajaisissa Pasi Jäntti Kuusamon suurpetokeskuksesta. Jäntti kertoo esimerkiksi siitä, miten teokset ovat syntyneet ja kuinka karhu kokee yhteistyön ihmisen kanssa.

Esillä on parikymmentä Juuson teosta: originaaleja, akvarelleja sekä vedoksia.

Näyttelyn avajaisissa paljastetaan yksi uniikki taideteos, jonka Juuso on tehnyt tänä vuonna vietettävän Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Teos syntyi viime syksynä ennen Juuson vetäytymistä talviunille. Teoksen nimi on Ystävyyden sävyt, ja se huutokaupataan myöhemmin tänä vuonna Taysin nuorisopsykiatrian poliklinikan toiminnan hyväksi.

Talvipuutarhan näyttelyssä on Juusosta lisäksi kuvia ja videoita, joissa se esiintyy yhdessä isäntänsä Sulo Karjalaisen kanssa.

Juuso ja Tampere-talo ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Pari vuotta sitten karhuherra toimi talon kattomehiläisten tuottaman hunajan koemaistajana.

Näyttelyyn on vapaa pääsy Tampere-talon aukioloaikoina. Kävijät voivat ostaa näyttelystä mukaan Juuson taidetta.

EDIT 18.2. kello 11.20: Korjattu teoksen nimi Ystävyyden sävyiksi