Mitä todella tapahtui Hakametsässä Ilveksen ja KooKoon välisessä ottelussa? – Katsoja ihmettelee, miksi Martin Bergeristä on tehty syntipukki: "Öykkärit hakkasivat pleksiä ja huusivat pelaajille solvauksia"

Tamperelaiskatsojan mielestä KooKoo-puolustaja Martin Bergeristä on tehty perjantain tapahtumien osalta yksipuolisesti syntipukki. Jussi Lopperi

Pekka Ruissalo

Ilveksen ja KooKoon välinen jääkiekon SM-liigaottelu sai maanantaina paljon julkisuutta liittyen kolmannen erän tapahtumiin.

PirkanmaalainenJanne Vaahterakommentoi Ilta-Sanomissa, että kouvolalaisjoukkueen kohupuolustaja Martin Berger olisi suuttunut kolmannessa erässä niin, että olisi paiskannut urheilujuomansa hänen tyttärensä päälle. Tilanteeseen liittyi myös sanaharkkaa Ilveksen vaihtoaitiossa olleiden pelaajien kanssa.

Tilanteen läheltä nähnyt tamperelainen katsojaihmettelee Tamperelaiselle versiota, jota tapahtumista on tuotu julkisuuteen.

Tapahtumista erilaisilla foorumeilla käydyssä keskustelussa on tuotu esille näkemystä, että paljon kriittistä julkisuutta taklauksistaan saanut Berger on haluttu ottaa tarkoituksella jälleen syntipukin rooliin – viimeksi Bergerin osalta julkisuuteen tuotiin miehen takavuosina saamat kaksi pahoinpitelytuomiota.

Samaa tematiikkaa pohtii myös katsoja .

– Katsomossa istui hyvin humaltunut mies, joka huusi ja hakkasi myös pleksiä. Katsomo-osaston öykkärit ottivat voimakkaasti kantaa kentällä tapahtuneeseen hakkaamalla pleksiä ja huutamalla pelaajille solvauksia, rasistisia huutoja sekä kiroilivat niin, että korvat olivat punaisena. Tässä yhteydessä jouduin itse rauhoittamaan lasta joka oli mukanani, että ei välittäisi miehistä, Saarinen kuvailee.

Kaupunkilehti Tamperelainentavoitti asiasta julkisuuteen tulleen Janne Vaahteran, jonka mukaan hän ei huutanut pelaajille ennen kuin siinä vaiheessa, kun puolustaja Martin Berger viskoi juomapullonsa sisällön yleisöön. Kommentoijalla oli se käsitys, että Vaahtera olisi ollut yhtenä mukana huutamassa.

– Sen voin sanoa, että en missään tapauksessa huutanut pelaajille yhtään mitään ennen sitä. Kun nestettä tuli päälle, ilmaisin kyllä voimakkaasti mielipiteeni että ethän sä noin voi tehdä.

– Katsomonosassa oli kolme erittäin humalaista miestä, joilla ainakin yhdellä oli lapsikin mukana. KooKoon pelaajista Libor Sulak sai kuulla melkoisia hävyttömyyksiä tasaiseen tahtiin, ja hän kääntyi useampaankin kertaan katsomaan että mitä te nyt meinaatte. Mielestäni joku heistä poistettiinkin katsomosta.

– Oli se aika poikkeuksellista. Olen käynyt 30 vuotta kuitenkin Hakametsässä, enkä muista että koska viimeksi tunnelma olisi yltynyt ihan noin asiattomalle tasolle, Janne Vaahtera sanoo.

Tilanne eskaloitui lopulta siihen, että Berger viskoi juotavansa katsomoon. Isän mukaan urheilujuoma kasteli hänen tyttärensä farkut. Naiskatsojan mukaan kyse oli tavallisesta vedestä, joka roiskui hänen päälleen.

– Se tuli meidän päälle, ei tytön. Lisäksi vettä tuli vain niin vähän, ettei se todellakaan kastellut mitään tai ketään, katsoja sanoo.

Vaahtera sanoo, että on mahdollista, että farkuille tullut neste oli tavallistakin vettä.

– En minä sitä maistamaan jäänyt että onko se vettä vai urheilujuomaa. Tyttären farkut kastuivat joka tapauksessa läpimäräksi, se oli lopputulos. Kyllä pelaajan hermojen pitäisi sen verran kestää, ettei tuommoista pääse tapahtumaan.

Jälkikäteen Vaahtera on suhtautunut leppoisasti tapahtuneisiin.

– Seurat ovat pahoitelleet asiaa ja tytärkin on ollut sitä mieltä, että mennään taas matsiin jossain vaiheessa.

Edit kello 11.44 ja 19.28: Muokattu juttua.

Edit kello 12.07: Uutista päivitetty Janne Vaahteran kommenteilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut