Uudet ratikkataiteilijat on nyt valittu – "Koko pysäkkikatoksen haltuun ottava taideteos nosti hänet valintaraadin suosikiksi"

Uudet ratikkataiteilijat on nyt valittu. Raitiotieallianssi

Pekka Ruissalo

Viime vuoden lopulla järjestettiin avoin portfoliohaku Ratikan taiteilijoiksi hakeville. Taiteilijavalinnat on nyt tehty. 97 hakijasta uusiksi Ratikan taiteen taiteilijoiksi valittiin tamperelainen kuvanveistäjä Jaakko Himanen ja helsinkiläinen kuvataiteilija Anna-Lea Kopperi

Pyynikintorin taiteilijavalinnassa kärkikolmikkoon ylsi Kaisu Koivisto, Pekka Kauhanen ja Jaakko Himanen. Raitiotien taiteen työvaliokunnan ja teosta rahoittavan Majaojasäätiön edustajien muodostaman valitsijaryhmän haastatteluissa taiteilijat pääsivät kertomaan omasta taiteestaan ja ajatuksistaan Pyynikintorin pysäkin taiteen suhteen.

Jaakko Himanen nousi valitsijaryhmän valinnaksi kokonaisvaltaisimmalla näkemyksellä ja positiivisella otteella.

– Himasen tavoite toteuttaa koko pysäkkikatoksen haltuun ottava taideteos nosti hänet valintaraadin suosikiksi, kertoo museonjohtaja Taina Myllyharju Tampereen taidemuseosta.

Sepänkadun ylikulkusillan taiteilijaksi valittu Anna-Lea Kopperi tunnetaan yhteisö- ja ympäristötaideteoksista sekä julkisista veistoksistaan. Ympäristön ja inhimillisen tilan suhteita tutkiva Kopperi on ollut mukana Venetsian Biennaalissa vuonna 2015 teoksella Isle of Dreams.

Sepänkadun ylikulkusillan suojakaiteeseen yhdistyvästä taiteesta tilataan luonnos osana raitiotien toisen osan Pyynikintori-Lentävänniemi suunnittelua. Teoksen toteutus on vielä ehdollinen rakentamispäätökselle, joka on tavoitteena viedä kaupunginvaltuustoon loppuvuodesta 2020.

Pyynikintorin pysäkin taiteilijaksi haki yhteensä 55 ja Sepänkadun sillan taiteilijaksi 42 taiteilijaa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Saksalainen testiratikka tulee Tampereelle jo tässä kuussa – Koeajot alkavat Hervannassa jo kuukauden päästä
  14.2.2020 8:26
 2. Ratikkareiteistä päätetään ensi viikolla – Näin kulkisivat kolmonen ja nelonen
  13.2.2020 12:57
 3. Ratikkapysäkeille haetaan taas taiteilijoita – Hakametsään valotaidetta, Hervantaan ääntä
  10.2.2020 9:39
 4. Valtuutettu kysyy: Ratikka sittenkin Pispalan valtatielle? – "Aikaa ja rahaa palaa"
  23.1.2020 19:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut