Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehovalvonta paljasti: Raskaassa liikenteessä yhä enemmän rikkomuksia – "Muutosta parempaan ei ole tapahtunut"

Ajo- ja lepoaikarikkeiden määrä on edelleen liian suuri raskaassa liikenteessä, tiedottaa poliisi.

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa viime viikolla poliisi määräsi 74 seuraamusta tarkkaamattomuudesta liikenteessä. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Kari Onnisen mukaan määrä nelinkertaistui edelliseen tehovalvontaan verrattuna.

Tarkkaamattomuuden lisäksi poliisia huolestuttavina ilmiöinä nousivat esille ajo-oikeudettomuus ja rattijuopumukset.

Tarkastuksissa tavattiin 13 ajo-oikeudetonta ja 12 etsintäkuulutettua henkilöä. Lisäksi valvontajakson aikana paljastui kahdeksan alkoholirattijuopumusta, kun edellisellä kerralla lukema oli nolla.

– Ajo- ja lepoaikarikkeiden määrä on edelleen kohtuuttoman suuri suhteessa tarkastettujen ajoneuvon määrään. Muutosta parempaan ei ole edelleenkään tapahtunut, Onninen sanoo tiedotteessa.

Ajo- ja lepoaikarikkomuksia todettiin 268 sekä ajopiirturirikkomuksia 38 kappaletta.

Ajo- ja lepoaikarikkomukset lisääntyivät viime syksystä 86 tapauksella eli noin 47 prosenttia, ja vastaavasti ajopiirturirikkomukset lisääntyivät 58 prosenttia edellisestä tehovalvonnasta.

Epäkuntoisuuksien takia seuraamuksia määrättiin 93:ssa tapauksessa. Näistä 16:ssa tapauksessa matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan.

Valvonnassa tarkastettiin 1 791 raskasta ajoneuvoa, joista noin viidennes oli ulkomaisia.

Kuljettajille määrättiin lähes viisisataa eri seuraamusta ja annettiin lisäksi lähes 250 huomautusta. Osalle kuljettajista kirjoitettiin seuraamuksia useammasta kuin yhdestä rikkeestä.

Valvontaan osallistuivat koko maassa kaikki poliisilaitokset.