Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pispalan rinteitä raivataan – Paahteessa viihtyvät uhanlaiset eläinlajit halutaan palauttaa puita poistamalla

Petteri Mäkinen

Provastinpuiston, Porraspuiston ja Porraspuistikon rinteitä raivataan helmi-maaliskuussa ja avoimutta lisätään laaditun arvoniittyjen hoitosuunnitelman mukaan.

Pispalan arvoniityt ovat kasvi- ja hyönteislajistoltaan arvokkaita alueita, joiden eliöyhteisöt ovat hyvin omaleimaisia ja erikoistuneita, eikä niitä tavata mistään muualta.

Pispalan paahderinteet kuuluvat Tampereen kaupungin luonnonsuojeluohjelman aktiivista hoitoa vaativiin arvokkaisiin luontokohteisiin.

Paahderinteiden hoidon ensisijaisena tavoitteena on lisätä rinteiden avoimuutta ja paahteisuutta poistamalla varjostavaa puustoa. Paahteisuuden lisääntyessä harvinaisen ja uhanalaisen paahdelajiston on mahdollisuus elpyä ja palata alueelle. Muita tavoitteita ovat säännöllisen hoidon aloittaminen, kulttuuri- ja vieraslajien torjunta sekä ihmisten tietoisuuden ja arvostuksen lisääminen harvinaisia paahdeniittyjä kohtaan.

Pispalanharjun rinteet ovat myös maisemakuvallisesti merkittäviä alueita. Rinteiden yläosista avautuvat paikon pitkät näkymät Pyhäjärvelle.

Raivattavan alueen pinta-ala on noin 0,50 ha. Raivaustöiden on tarkoitus alkaa torstaina 20. helmikuuta ja työt kestävät noin kaksi viikkoa. Raivattava puusto ja vesaikko kerätään alueelta pois.