Näin Juice Leskinen visioi elämää 30 vuotta sitten – "Toivottavasti ainakaan yksilöllisyydestä ei tuu joukkoliikettä..."

Juice Leskinen oli 1980- ja 1990-lukujen taitteessa huolissaan siitä, että yksilöllisyys ottaa liikaa jalansijaa yhteiskunnassa ja maailmassa. Juicen syntymästä on keskiviikkona kulunut tasan 70 vuotta. Jorma Pärssinen

Pekka Ruissalo

Syksyllä 2006 edesmennyt kansantaiteilija Juice Leskinen visioi myös tulevaisuutta vuosina 1989 ja 1990, jolloin Waldemar Wallenius ja Harri Tuominen tekivät miehestä 40-osaisen haastattelusarjan. Nyt tuo haastattelusarja on kääntynyt kirjaksi Juice puhuu – Kootut muistelmat, jonka on julkaissut Into Kustannus.

Kirjassa Juice analysoi tarkasti myös politiikkaa ja tulevaisuutta.

– Ei mulla ollu poliittista kantaa, ei mul ollu ikinä poliittista kantaa. Eiku todella, ei niin ku ikinä antanut mulle mitään semmonen poliittinen sidonnaisuus, oli se miten löyhää tahansa. Mulle semmosii käsitteitä ei kerta kaikkiaan ole olemassa, Juice pohtii.

Sitten Juice pohtii myös yksilöllisyyttä ja tulevaisuutta.

– Toivottavasti ainakaan yksilöllisyydestä ei tuu joukkoliikettä. Se nyt olis maailmanloppu. Mikä hyvänsä joukkoliike ennen pitkää kääntyy yksilölliseksi eduntavoitteluksi. Aina ne heikoimmat kärsii joka tapauksessa. Niillä saattaa olla joku riemullinen voimantunne vähän aikaa, mut ei siinä mee kauan, ku ne on samassa asemassa.

– Ei tommoset joukkoliikkeet, ne ei oo saanu varsinaisesti aikaan mitään. Ne on lähtenyt jostain liikkeelle ja pysähtyny johonki. Sitä liikettä on kestäny hetken aikaa, mikä tietysti on hyvää ja kaunista, mutta se on sit vaan semmosta, että sä menisit epäkuntosella autolla kilometrin kerrallaan, ku kävelemällä sä olisit jo perillä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Juice Leskisen syntymästä on kulunut 70 vuotta – Tiedätkö sinä kaiken kansantaiteilijasta? Testaa tietämyksesi Tamperelaisen Juice-visassa 19.2.2020 10:09
  2. Juice täyttäisi 70, nyt miehestä tehtiin kirja – "Leskinen loi ensimmäisellä levyllään Suomeen rockmusiikin" 16.2.2020 8:00
  3. Miten Mikko Alatalo liittyy Juice Leskisen Outoon valoon -kappaleeseen? Näin muistelee maestro itse – "Jotkut taas narahti kannabiksen hallussapidosta...", katso video 11.2.2020 18:00

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut