Päätös: Näin kulkevat kolmosen ja nelosen ratikka – Suunnitelma tulevista ratikkalinjoista ja vuoroväleistä hyväksytty

Tampereen ratikka aloittaa liikennöinnin elokuussa 2021 kahdella linjalla. WSP Finland Oy, Idis Design Oy ja Tampereen kaupunki

Petteri Mäkinen

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta on hyväksynyt suunnitelman ratikan liikennöinnistä elokuusta 2021 alkaen.

Joukkoliikennelautakunnan päätöksellä vahvistetaan Ratikan reitit ja linjatunnukset, niin että käyttöön otetaan raitiolinja 3 Hervantajärvi–Pyynikintori ja raitiolinja 4 Kaupin kampus (TAYS)–Sorin aukio.

Kaupunginhallituksen marraskuussa 2019 tekemän päätöksen mukaan raitiotierataa rakennetaan vuosina 2020–2021 myös Hatanpään valtatien pohjoisosaan, Koskipuiston ja linja-autoaseman välille.

Suunnitelma on tehty tarkastelemalla bussiliikenteen nykyisiä matkustajamääriä raitiolinjojen reiteillä.

Näiden pohjalta linjalle 3 Hervantajärvi - Pyynikintori tulee laajemmat liikennöintiajat kuin linjalle 4 Kaupin kampus (TAYS) - Sorin aukio.

Linjalla 3 liikennöidään 7,5 minuutin vuorovälillä myös sunnuntaisin.

Linjan 4 vuoroväli sunnuntaisin on 15 minuuttia. Muina viikonpäivinä molempien raitiolinjojen vuoroväli on 7,5 minuuttia. Varhain aamulla ja myöhään illalla liikennöidään harvemmalla vuorovälillä. Hermiankadulle aloitetaan kaupallinen liikennöinti siinä vaiheessa, kun Hervannan ja keskustan välillä alkaa liikennöinti 5 minuutin välein ruuhka-aikojen matkustajamäärän kasvun vuoksi.

Lisäksi hyväksyttiin ponsi, jonka mukaan linjan 4 iltojen ja pyhäaamujen liikennöintiä tarkastellaan työmatkaliikenteen tarpeet huomioiden tarkemman aikataulusuunnittelun yhteydessä.

Jos raitiolinjan 4 päätepysäkki Hatanpään valtatiellä ei valmistu 9.8.2021 mennessä, päätepysäkkinä käytetään Koskipuiston pysäkkiä Hämeenkadulla.

Raitioliikenteessä on käytössä Nyssen lippujärjestelmä. Samat liput kelpaavat niin Ratikassa kuin busseissakin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tämä saksalainen testiratikka on pian täällä – "Merkittävää hyötyä ratainfran testaamisessa"
    20.2.2020 7:00
  2. Uudet ratikkataiteilijat on nyt valittu – "Koko pysäkkikatoksen haltuun ottava taideteos nosti hänet valintaraadin suosikiksi"
    18.2.2020 12:50
  3. Ratikan koeajot jo kuukauden päässä... mutta ensin hiotaan kiskot
    14.2.2020 20:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut