Hotelliyöpymisiä ennätysmäärä Tampereella – Suurin kasvu kotimaan matkailijoissa

Tampereen lääkäripäivät on pidetty perinteisesti Tampere-talossa. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Vuonna 2019 Tampereen majoitusliikkeissä kirjattiin kaikkien aikojen ennätys 1,18 miljoonaa yöpymistä. Edellisvuoteen verrattuna kasvua tulee noin kolme prosenttia. Eniten kasvua oli kotimaisten yöpyjien määrässä.

Matkailijoiden kasvu näkyy myös majoitusmyynnissä: rekisteröityjen majoitusliikkeiden myynti Tampereella oli viime vuonna 77,4 miljoonaa euroa, mikä on peräti neljä miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.

Ulkomaalaisten yöpymisiä Tampereen seudulla oli noin 178 000, mikä on noin 15 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Määrä vaihtelee vuosittain kaupungissa järjestettävien kongressien ja tapahtumien vuoksi. Matkailijat toivat Tampereen seudulle matkailutulona vuonna 2018 kokonaisuudessaan 95 miljoonaa euroa. Tästä suurin osa tulee majoituksesta.

– Tampere säilyttää vuodesta toiseen asemansa vahvana kotimaan kohteena niin hiihto-,syys-, kuin kesälomienkin aikaan. On mahtavaa, että meillä on ympäri vuoden tarjontaa kotimaisille matkailijoille, Visit Tampereen kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino kertoo tiedotteessa.

Ulkomaalaisista erityisesti saksalaisten matkailijoiden määrä erottui 3,8 prosentin kasvun myötä edukseen. Suomessa saksalaisia kiinnostaa kokea erityisesti suomalainen sauna ja suomalaisia makuelämyksiä sekä kävellä luonnossa.

Kiinnostavimmiksi vierailukohteiksi he nimesivät perinteiset kulttuurikohteet. Kuilu kiinnostuksen kohteen ja koetun elämyksen kohdalla on suurin luontokohteissa. Saksalaiset haluavat vierailla kansallispuistoissa, uida ja käydä kesämökillä, mutta matkalla nämä eivät kuitenkaan toteudu.

– Kansainvälisistä yöpymisissä kohdemarkkinamme Saksa on kasvanut koko viime vuoden ajan. Erityisesti saksalaiset ovat kiinnostuneet kesämökkeilystä. Olisi tärkeää saada kesämökkielämyksiä helpommin ostettaviksi saksalaisille ja muille ulkomaalaisille matkailijoille, Noora Heino toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut