Muistoja Finlaysonilta avautui perjantaina – Näyttely esittelee alueen 200-vuotista historiaa työläisnaisten kautta

Finlaysonin 200-vuotisnäyttelyssä voi kuvata itsensä myös työläisnaisena. Marita Viinamäki esittelemässä tehdashistoriaan enimmäkseen naisten kautta pohjautuvaa näyttelyä. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Työväenmuseo Werstaalla on avattu perjantaina näyttely Muistoja Finlaysonilta, joka esittelee tehdasalueen 200-vuotista historiaa enimmäkseen aktiivisten naisten kautta.

Finlaysonin puuvillatehtaan perustamisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna tasan 200 vuotta. Skotlantilaisen James Finlaysonin perustamasta kehräämöstä kasvoi ajan saatossa Suomen ensimmäinen suuryritys, joka oli Suomen suurin tehdas noin sadan vuoden ajan. Yli 3 000 ihmistä valmisti paikan päällä lankoja ja tuotanto jatkui aina vuoteen 1995 saakka. Nykyäänkin alueella työskentelee sama määrä ihmisiä, mutta noin sadan eri alojen työnantajan palveluksessa.

Näyttely on osa Finlaysonin 200-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Ohjelmistoon kuuluu vuoden aikana myös yleisöluentoja, joista seuraava on englannin kielen professori Jukka Tyrkön monikielisyyttä koskeva luento torstaina 27.2. Museolla on luvassa myös runsaasti erilaisia yleisöopastuksia etenkin kesäkaudella.

Muistoja Finlaysonilta – tehdasalueen 200 vuotta -näyttely on avoinna Työväenmuseo Werstaalla 21.2.2020 – 6.1.2021. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut