Jonne Aaronin konserttisalikiertue alkaa lauantaina Espoosta – "On tuntunut siltä kuin soittaisi levyä, jota ei ole vielä julkaistu"

Suureen suosioon suomenkielisellä musiikilla noussut Jonne Aaron lähtee konserttisalikiertueelle. Harri Hinkka

Pekka Ruissalo

Muusikko Jonne Aaron on viime aikoina päässyt touhuamaan musiikin kanssa tosissaan myös arkipäivisin. Edessä on konserttisalikiertue, ja sitä varten on harjoiteltu tosimielellä. Aaron on vuokrannut Tampereelta harjoitustilan, jossa biisejä on veivattu tuntikausia per harjoituskerta.

Tampere-talossa konsertti nähdään ja kuullaan lauantaina 7. maaliskuuta.

– Meistä kaikista soittaminen on ollut nyt erityisen mahtavaa. Pojat ovat sanoneet, että on tuntunut siltä kuin soittaisi levyä, jota ei ole vielä julkaistu.

Sellainen tunne voi syntyä helposti. Konserttisalikiertueen toinen osio koostuu lauluista, jotka Jonne Aaron on kirjoittanut muille artisteille. Mukana ovat luonnollisesti esimerkiksi Suvi Teräsniskan jättihitti Jos menet pois sekä Popedan Elän itselleni – sekä nippu muita lauluja.

– Ajatus on sellainen, että ensimmäinen setti on luonteeltaan akustinen ja toisessa setissä otetaan enemmän tehoja irti. Intiimi tunnelma on kuitenkin pääosassa, Jonne kuvailee.

Laulaja osaa määritellä varsin hyvin sen, minkälainen ero on klubikeikalla verrattuna konserttisalikeikkaan. Klubilla voi ikään kuin suojautua volyymin taakse, mutta konserttisali on armottomampi.

– Yhteys yleisöön on välitön. Se lisää myös omaa vastuuta kaiken onnistumisesta. Jonnen pitää olla iskussa, sillä vastuu bändistä ja teknisestä henkilökunnasta on myös huomattava, laulaja huomauttaa.

Ja tarinat Jonne Aaron on sananmukaisesti tarinankertoja. Polveilevasti elämää tarkkaileva ja asioita pitkältä aikajänteeltä muistava tamperelainen kertoo lyhyessä ajassa luontevasti yhteisiä muistoja niin Karri Kivestä, Olli Lindholmista kuin kitaransoitonopettaja Todoroffistakin.

– Elettiin 1990-lukua ja pikku-Jonne kävi Tampereen keskustassa opettelemassa klassista kitaraa. Muistan sen soittoasennonkin että kuinka sitä kuuluu soittaa. Sitten reissut Tampereen keskustaan menivät yhä enemmän siihen suuntaan, että menin Epes-musiikkikauppaan kuuntelemaan Oasista. Sitten päätin, että rokkarihan minusta tulee, Jonne Aaron muistelee.

Klassisen kitaran opetukset eivät kuitenkaan menneet hukkaan. Näppäilytekniikasta on hyötyä rokkarin arjessakin, ja kuullaan konserttisalikiertueella myös Jonne Aaronin kaikkien aikojen ensimmäinen sävellyskin.

– Sen verran siitä voi sanoa, että se on instrumentaali ja varmasti siinä on kuultavissa herra Todoroffin opit.

Jonne Aaron

Vuonna 1983 Tampereella syntynyt laulaja ja lauluntekijä.

Tuli tunnetuksi Negative-yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä. Värikästä imagoa hyödyntänyt yhtye nousi suosioon myös ulkomailla.

Aloitti soolouran Vain Elämää -ohjelman jälkeen. Miehen ensimmäinen single Taivas itkee hiljaa julkaistiin maaliskuussa 2013.

Ota mut -konserttisalikiertue alkaa 22. helmikuuta Espoon Sellosalista. Tampere-taloon karavaani kaartaa 7. maaliskuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut