Tenniskatu, Mäentakusenkatu, Ilmailunkatu... – Seuturatikan kyselyssä pitkä lista toivepysäkkejä

Seuturatikan karttakyselyssä saatiin paljon kommentteja pysäkkien paikoista ja liityntäpysäköinnistä.

Eniten kyselyssä oli kommentoitu Härmälän ja Pirkkalan ratasuuntaa. Tampereen raitiotien seudullisessa yleissuunnitelmassa määritetään varaukset raitiotiejärjestelmän mahdolliselle laajentamiselle tulevaisuudessa Pirkkalan, Kangasalan Lamminrahkan ja Saarenmaan sekä Ylöjärven suuntiin. Kyselyn muissa kommenteissa esitettiin toiveita myös raitiotien laajentamisesta uusiin suutiin.

Uusia pysäkkejä toivottiin muun muassa Tenniskadun kohdalle ja Mäentakusenkadun itäpäähän Linnainmaan suunnassa, Haikan kohdalle, Turriin ja Ilmailunkadulle Pirkkalan suunnassa, Ryydynpohjan ja Vihattulan rajalle Ylöjärven suunnassa sekä lähemmäs Kauhakorvenkadun työpaikkoja Saarenmaan suunnassa. Ilmailunkadun pysäkkiä esitettiin siirrettäväksi lähemmäs Sarankulmaa ja Härmälanrannan pysäkkiä lähemmäs Valmetinkadun liittymää.

Liityntäpysäköintiä autoille toivottiin Linnainmaalla sekä Koilliskeskuksen kauppojen luo että Pappilan kohdalle moottoritieltä tulijoille, Pirkkalassa moottoritien viereen Turriin ja Ylöjärvellä Soppeenmäkeen. Pyöräpysäköintiä esitettiin kaikille pysäkeille ja lisäksi laadukkaat liityntäpysäköinnit Koilliskeskukseen, Kurikkaan, Partolaan, Sarankulmaan ja Lielahtikeskukseen.

Muissa kommenteissa esitettiin eniten toiveita raitiotien laajentamisesta uusiin suuntiin kuten Lempäälän, Lentolan, Olkahisten, Metsäkylän, Asuntilan, Kaukajärven ja lentokentän suuntiin. Ylöjärven suunnassa moni kannatti lähijunaa. Härmälän asukkaat perustelivat Nuoliantien linjauksen paremmuutta ja Sarankulmassa työssä käyvät taas kannattivat Ilmailunkadun linjausta.

Seuraavan kerran Tampereen raitiotien seudullisen yleissuunnitelman ratasuunnitelmista voi antaa palautetta myöhemmin keväällä järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja karttakyselyssä. Suunnitelmista tullaan myös pyytämään sidosryhmiltä lausunnot.

Seuturatikan tilaajakuntien, Tampereen, Pirkkalan, Kangasalan ja Ylöjärven, on tavoite päättää raitiotien ratavarauksista lokakuussa 2020. Yleissuunnitelma ei tähtää tarkasteltujen raitiotieratojen välittömään toteuttamiseen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut