Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtatie 12:lle Kangasalan suuntaan uudet vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit

Valtatie 12 Lamminrahkan eritasoliittymään ja tieosuudelle Alasjärvi–Huutijärvi uusitaan 12 kilometrin matkalta eritasoliittymien vaihtuvat nopeus- ja varoitusmerkit.

Lisäksi osuudelle tulee tiesääasema sekä liikenne- ja kelikamera keli- ja olosuhdeseurantaa varten.

Päivitystyöt alkavat maaliskuussa jatkuvat siitä kesäkuulle 2020 saakka. Nykyiset sähköiset nopeusrajoitusmerkit poistuvat käytöstä arviolta toukokuussa ja tämän jälkeen tiejaksolla on käytössä kiinteät nopeusrajoitusmerkit, kunnes uudet sähköiset vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit on asennettu ja uusi ohjausjärjestelmä on käytössä kesäkuussa. Tiejakson alkuun kummastakin ajosuunnasta on juuri asennettu tiedotustaulut hankkeesta.

Vilkkaasti liikennöidyllä tieosuudella liikennevirrat ovat keskimäärin yli 17 300 autoa vuorokaudessa. Päivityksen myötä nopeusrajoitusta voidaan laskea huonoissa keliolosuhteissa ja vilkkaan liikenteen aikaan, jolla parannetaan liikenneturvallisuutta.

Lisäksi tieosuuden ajoturvallisuutta tehostetaan uudella tiesääpisteellä ja keli- ja liikennekameralla, joiden välittämää tietoa, esimerkiksi liukkaasta tienpinnasta tai ruuhkista, käytetään tieosuuden vaihtuvissa nopeus- ja varoitusmerkeissä.