Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköpotkulautafirma teetti kyselyn: Kolme neljästä suhtautuu positiivisesti tai neutraalisti skuutteihin – Yli 56-vuotiaista neljä prosenttia kokeillut

Sähköpotkulaudoista tutun mikromobiiliyritys Voi Technologyn teettämästä kyselyn mukaan 74 prosentilla suomalaisista on positiivinen tai neutraali suhtautuminen sähköpotkulautoihin.

Myönteisimmät käsitykset sähköpotkulaudoista on nuorilla alle 22-vuotialla ja kriittisimmät 56–80-vuotiailla.

Suomalaisista noin 14 prosenttia on kokeillut sähköpotkulautoja. Yli 20 prosenttia liikennemuotoa vielä kokeilemattomista haluaisi päästä testaamaan skuutteja.

Kyselyn on tehnyt ulkopuolinen tutkimuslaitos Syno Int.

– Uutena liikennemuotona sähköpotkulaudoista on käyty paljon kriittistä keskustelua. Se on myös hyvä asia, sillä se on pakottanut niin käyttäjiä kuin alan toimijoitakin parantamaan toimintaansa. Samalla on kuitenkin saattanut syntyä virheellinen kuva suomalaisten suhtautumisesta sähköpotkulautoihin, sillä eniten äänessä on usein ollut juuri kriittisin väki, Voin Suomen maajohtaja Alpo Panula kertoo yhtiön tiedotteessa.

Skuuttien käyttö on toki yleisintä alle 35-vuotiaiden keskuudessa, mutta esimerkiksi 11 prosenttia 36–55-vuotiaista on testannut sähköpotkulautaa ja liki 4 prosenttia 56–80-vuotiaista.

Voin Syno Intillä teettämään kyselyyn vastasi 1 004 Suomessa asuvaa tammikuun aikana. Kysely tehtiin verkossa.

Tamperelaisen Lukijaraadille viime vuoden elokuussa tehdyn kyselyn mukaan 37 prosenttia piti sähköpotkulautojen tuloa Tampereelle hyvänä asiana. Päinvastaista mieltä oli täsmälleen yhtä suuri prosenttiosuus. Enemmän kuin joka neljäs ei osannut muodostaa kantaansa.