Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näsijärvi on jäätynyt uudelleen, julistaa satamatoimisto – Kumpi on pidempi, Tampereen ensimmäinen vai toinen talvi? Kerro mielipiteesi

Talvi tuli takaisin.

Näsijärvi on jäätynyt uudestaan, julistaa asian auktoriteetti Tampereen satamatoimisto.

Tämän talven toiseksi jäätymispäiväksi merkitään tilastoihin 26. helmikuuta.

– Aamuyön aikana selät jäätyivät umpeen, kertoo satamapäällikkö Matti Joki Näsijärven rannoilla asuvan tiedonantajaverkostonsa vinkkeihin vedoten.

Näsijärven jäätymispäiväksi Tampereen satamatoimiston vuonna 1830 aloitettuun kirjanpitoon merkitään vuorokausi, jonka aikana Näsijärven Tampereen puoleiset selät ovat kokonaan jään peitossa.

Joen mukaan Näsijärven jäätyminen kahteen kertaan talven aikana on harvinaista. Viime vuosikymmenien ajalta tilastoihin on jäänyt muutama kahden jäätymisen talvi.

Joki ei lähde arvioimaan, onko Tampereen toinen jäätalvi pidempi kuin ensimmäinen. Ensimmäisen kerran Näsijärvi jäätyi 8. helmikuuta ja suli 19. helmikuuta.

Nyt sopii jännittää, kummasta tulee pidempi, Näsijärven ensimmäisestä vai toisesta jäätalvesta.

Toinen talvi näyttää olevan vahvoilla, sillä lähiaikojen sääennusteet lupaavat tuikeita yöpakkasia.

– Nyt jäätä voi kertyä jonkin aikaa nopeastikin, mutta toisaalta kevätaurinkokin alkaa jo lämmittää, puntaroi Joki.

Historiatilastojen mukaan Näsijärven keskimääräinen sulamispäivä asettuu toukokuun ensimmäiselle viikolle.

Jää on yhä niin ohutta, että jäillä liikkujen on tiedettävä, mitä tekee ja missä liikkuu, korostaa Joki. Satamatoimisto seuraa jäätilannetta säännöllisesti, ja tietoa laitetaan Tampereen satamatoimiston Facebook-sivuille.