Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kesäinen saunareissu..." – Tamperelainen veneporukka on viettänyt ennätysmäisen saunakesän

Tampereen Navigaatioseuran porukka on viettänyt ennätysmäisen pitkän saunakesän.

Kesän toistaiseksi viimeinen veneellä vesiteitse tehty saunareissu oli viime sunnunaina eli 23. helmikuuta. Saunomispaikkana on seuran tukikohta Näsijärven Koljonselän Vähä-Lampisaaressa.

– Aurinko paistaa. Lämpöä 3 astetta. Jäästä ja lumesta ei tietoakaan. Olipa kesäinen saunareissu, kommentoi Leo Lindell paikalta ottamaansa kuvaa.

Tammikuussa saunareissuja tehtiin kolme, eikä Näsijärven jäätyminen vajaaksi kahdeksi viikoksi helmikuussa katkaissut saunakesää.

– Ei ole hirveästi muita paatteja ollut liikenteessä, naureskelee Lindell.

Aiempina vuosina myöhäisin veneellä tehty saunareissu oli vuodelta 2008, jolloin saunomassa käytiin 23. tammikuuta. Sama talvi oli ennen tätä vuotta edellinen ennätystalvi, sillä järvi jäätyi virallisesti 31. tammikuuta.

Nyt saunomiseen saattaa tulla pitempi tauko, sillä Näsijärvi jäätyi uudelleen tänään ja ainakin lähiöille on luvattu kipakkoja yöpakkasia.

– Nyt jäätä voi kertyä jonkin aikaa nopeastikin, mutta toisaalta kevätaurinkokin alkaa jo lämmittää, puntaroi satamapäällikkö Matti Joki Tamperelaiselle.