Nyt kommentoi Juice Leskisen loppuvuosien kitaristi ja läheinen ystävä Paleface-keikasta noussutta kohua – "Pikkusieluista ***kanjauhantaa"

Tamperelainen kitaristi Ari Kankaanpää (kuvassa takana) teki Juice Leskisen kanssa taiteilijan uran ja elämän viimeiset keikat. Tapio Hartikainen

Pekka Ruissalo

Kansantaiteilija Juice Leskisen tuotantoon pohjautuvan Tampere-talon keikan ympärillä on noussut voimakas kohu, jonka ytimessä on keikan artistivieras eli räppäri Paleface. Musiikkipuolesta vastaa muuten Pirkanmaan Musiikkiopisto.

Nyt asiaa kommentoi Leskisen loppuaikojen soittokumppani, duokeikoilla kitaraa soittanut Ari Kankaanpää Mies kiihtyy nopeasti, kun häneltä pyytää mielipidettä fanien kriittiseen suhtautumiseen.

– Se, että opiston nuoret soittavat ja Paleface tulee laulamaan, on mitä hienoin asia! Jussi olisi ajatellut tästä kaikesta sillä tapaa, että aivan mahtava juttu, Kankaanpää aloittaa.

– Närinä keikkaan liittyen on pikkusieluista p**kanjauhantaa. Jussi ei ollut mikään pikkusielu, vaan hengeltään avoin ihminen joka olisi varmasti arvostanut sitä, että hänen lauluistaan tehdään versioita. Minä olen ihan samaa mieltä: tällä tavalla musiikki elää sukupolvelta toiselle.

– Jussi myös tiesi itse, että hänen biisinsä ovat hyviä. Se ei ollut mitään vähättelyä, vaan jos kehui jotain tekstiä, Jussi nyökkäsi ja totesi että näin on asia. Kyllä sellaista musiikkia pitääkin soittaa tässä maailmassa, Kankaanpää jatkaa.

Vielä vähemmän Kankaanpää ymmärtää niitä kommentteja, joissa Palefacea pidetään "liian vasemmistolaisena" esittämään Leskisen tuotantoa.

– Siis mitä ***vettiä? Jussi hymyili koko systeemille ja antoi kaikille tulla tasapuolisesti ja ansionsa mukaan. Senkin tiedän, että kaikki muut puolueet paitsi RKP kysyivät Leskistä vaaleihin ehdokkaaksi.

Mies antaa täyden tukensa Pirkanmaan Musiikkiopiston tuotannolle.

– Antakaa palaa vaan. Jokainen saa ajatella muutenkin taiteesta mitä ajatteleekin. On hienoa, että Paleface tulee solistiksi, sillä jätkällä on vahva trademark ja pitkä osaaminen siihen touhuun, Kankaanpää innostuu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut