Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kintulammista vuoden retkikohde! – 5000 euron palkintosumman käytöstä tuli lähes 1400 ehdotusta

Vuoden Retkikohde 2020 yleisöäänestyksen on voittanut Tampereen Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue.

Voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita.

Tämänkertaisen kilpailun teemana oli ympäristömyönteisyys. Kilpailuun sai ilmoittaa ympärivuotisia luontoretkikohteita, jotka ovat viime vuosina kiinnittäneet erityistä huomiota ympäristömyönteisyyteen esimerkiksi kehittämällä jätehuoltoa tai julkisia liikenneyhteyksiä tai ohjeistamalla retkeilijöitä ympäristöasioissa.

Voittaja ratkesi yleisöäänestyksessä, johon osallistui lähes 5000 retkeilijää.

– Kilpailun teema oli kuin meille tehty, sillä ympäristömyönteisyys on ollut päällimmäisenä arvona Kintulammin kehityksessä ensimmäisistä suunnitelmista lähtien. Esimerkiksi laavujen rakentamisessa on käytetty vanhojen savusaunojen hirsiä, kertoo Kintulammin kunnostusprojektista vastanneen Ekokumppanit Oy:n asiantuntija Petri Mäkelä

Kintulammi on vuonna 2018 vihitty retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereen Teiskossa. Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella on 16 kilometriä helppoja reittejä, joiden varrelta löytyy viisi tulipaikkaa. Kintulammin alue tunnetaan neljästä uniikista, arkkitehtien suunnittelemasta laavusta, jotka ovat tulipaikkojen yhteydessä.

Kilpailun palkintosumman, 5000 euroa, lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Palkintoraha käytetään konkreettisiin asioihin, jotka parantavat retkeilykokemusta tai edesauttavat kohteen markkinointia. Äänestykseen osallistuneet saivat kertoa ideoitaan suosikkikohteensa kehittämiseksi, joten Kintulammilla on käytössään satojen retkeilijöiden tuottama ideapankki.

– Kilpailun palkintosumma tullaan käyttämään kokonaisuudessaan Kintulammin ympäristön hyväksi. Laskimme, että saisimme summalla 3 kilometriä katettua hakepolkua, mikä toisi parannusta jo nyt kuluneisiin polkupohjiin. Tutkimme kuitenkin ensin hyvin tarkkaan äänestäjiltä saadut lähes 1400 ehdotusta palkintorahojen käytöstä. Tämän kaltainen laaja, yleisön osallistaminen on mahdollista vain tämän kilpailun kautta, joten haluammekin välittää tuhannet kiitokset kaikille äänestäjille ja ehdotusten antajille, Mäkelä kiittelee.

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestettiin nyt kuudennentoista kerran. Kilpailun tavoitteena on parantaa retkeilykohteiden tunnettuutta ja auttaa luonnossa liikkujia löytämään uusia retkireittejä.

Kilpailun voittaja valittiin nettiäänestyksellä, johon osallistui kaikkiaan lähes 5000 retkeilijää. Yleisö sai äänestää ammattilaisraadin valitsemien kuuden finalistin joukosta suosikkiaan. Voittaja keräsi huimat 38 prosenttia kaikista annetuista äänistä.