Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tampere on Suomen korruptiopääkaupunki – "Kokeneemmat valtuutetut totesivat minulle, että tämä on ”Tampereen tapa”"

"Ikääntyvät valtapuolueiden ja virkamiehistön nokkamiehet ovat olleet kuntakorruption mahdollistajia."

Päädyin vuonna 2017 kuntavaalien jälkeen sekä Tampereen valtuustoon että kaupunginhallitukseen. Yllättävää oli se, että heti käteen annettiin nippu vapaakortteja ja alennuslippuja. Niillä pääsi jääkiekko- ja muihin otteluihin, orkesterikonsertteihin, liikuntapaikkoihin, museoihin ja niin edelleen.

Yrittäjälle oli outoa, että työsuhde-etuja ei tarvinnut ilmoittaa verottajalle eikä niitä katsottu tuloiksi.

Kokeneemmat valtuutetut totesivat minulle, että tämä on ”Tampereen tapa”. Neuvottiin olemaan hiljaa, kun ”ei sitä kukaan huomaa”.

Arvelin, että asia ei ole ihan niin ja päätin olla käyttämättä ilmaiskortteja ja alennuslippuja.

Päätin olla käyttämättä ilmaiskortteja.

Tavalliset kaupunkilaiset maksavat otteluista, konserteista ja liikuntapaikkojen käytöstä täyden hinnan. Miksi ihmeessä poliitikkojen pitäisi saada käyttää niitä ilmaiseksi tai pilkkahintaan?

Tampereen huonot hallintotavat lähtevät kaupungin ylimmästä johdosta. Ikääntyvät valtapuolueiden ja virkamiehistön nokkamiehet ovat olleet kuntakorruption mahdollistajia.

Tampereella on liian vähän vaihtuvuutta ylimmässä johdossa. Siitä johtuu huonojen hallintotapojen jatkuminen vuosikymmenestä toiseen.

Tamperetta kutsutaan Suomen jääkiekkopääkaupungiksi, myös saunapääkaupungiksi.

Paremmin kuvaava nimi olisi Suomen korruptiopääkaupunki.

kaupunginvaltuutettu (ps)

Tampere