"Heinäpuiston kaavasuunnitelma on myös pahassa ristiriidassa Pirkanmaan luonnon monimuotoisuutta vaalivan LUMO-ohjelman tavoitteiden kanssa."
Arvoisa yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Aleksi Jäntti, kirjoitan teille Heinäpuiston säilyttämisen puolesta.
Jätimme kaavan 8667 prosessiin adressin, jossa Heinäpuiston ja Heinätorin puistomiljöön halutaan säilyvän. Tällä hetkellä allekirjoituksia on yli 2200. Ihmiset viihtyvät puistossa ja siellä on järjestetty myös useita tapahtumia.
Yhdyskuntalautakunnan 3.5. kokouksen esityslistalla olleessa kaavassa 8667 tämä laululintujen koti ollaan edelleen tuhoamassa. Tämä kaavasuunnitelma on myös pahassa ristiriidassa Pirkanmaan luonnon monimuotoisuutta vaalivan LUMO-ohjelman tavoitteiden kanssa.
Tampereen kaupunkiorganisaatio on sitoutunut sekä Pirkanmaan LUMO-ohjelmaan, että Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan toteuttamiseen ja kestävän tulevaisuuden luomiseen kaupunginhallituksen päätöksillä.
Näinkö toimii demokratia?
Olen ollut itse mukana useammassa tutkimushankkeessa ja tiedän, että kestävän tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan paljon dialogia. Sitä toivomme kansalaisyhteiskunnan edustajina. Heinäpuiston puolustajat ovat toistuvasti pyytäneet kaupunkia järjestämään asukastilaisuutta ja sellainen on sähköpostitse luvattu. Tällaista asukastilaisuutta ei ole kuitenkaan uuden kaavaesityksen osalta pidetty, joten olemme syystä ihmeissämme. Näinkö toimii demokratia?
Tampere on myös yksi kuudesta suomalaisesta kaupungista, jotka on nimetty Euroopan Unionin ilmastoneutraaliksi edelläkävijäksi. Tämä linjaus tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa Euroopan Unionin rahoitusta kohdistetaan nimenomaan edelläkävijöiden hankkeisiin.
Jokaisessa näistä ohjelmista kerrotaan kuinka tärkeää on lisätä viheralueita kaupunkiin.
Silti kaavaesityksessä 8667 on edelleen esitys rakentaa kerrostalo Heinäpuiston päälle! Tämä vähentää viheralueita. Tämä suunnitelma on myös täysin vastoin Lars Sonckin asemakaavan ajatusta, jossa viherkäytävä Pyynikinharjulle avautuu juurikin Heinäpuiston kohdalta. Kaavamuutos siis tuhoaa sekä arvostetun kaupunkiarkkitehtuurisen kokonaisuuden, että jo olemassa olevan viherkäytävän lähtöpisteen. Mikään suunniteltu kompensaatio ei tätä menetystä korvaa.
Mikäli tämä kaava hyväksytään, se siis väistämättä tuhoaa alueen asukkaiden lähipuiston ja menee vastakarvaan kaikkia Tampereen kaupungin ja valtion suurella rahalla tekemiä tutkimushankkeita. Vastaavan puiston muodostumiseen lajistoineen menee vähintään 20 vuotta.
Kuinka tämä kaavaehdotus on mielestänne linjassa kaupungin LUMO-ohjelman ja Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan sekä kaupungin avoimuutta ja osallisuutta korostavan kaupunkistrategian kanssa? Kuinka tämä lisää mielestänne kaupungin viihtyisyyttä ja pitovoimaa?
Jälleenrakentajat osk:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja