Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Aivot nurkkaan, tekoäly tulee – "Ensi töiksi perustetaan holhouspormestarin virka"

Edes Kummola tuskin enää pysäyttää tekoälyä, johon ei vaikuta cancellointi eikä someraivo, epäilee Jussi Tuominen.

Meitä totutellaan vaivihkaa ummistamaan silmät niin sanotulta reaalimaailmalta, jonka vanhempaa osaa kutsutaan historiaksi.

Historiansa on myös kulttuurilla vaikka eräs puolue-Medeia sitä turhana luksuksena pitääkin. Tätä turhuutta on säilynyt luolamaalauksista videopeleihin ja savikipoista lattelaitteisiin. Nyt on kuitenkin alkanut suursiivous, silmät kiiluen puhdistetaan historian liasta taideteoksia sarjakuvista kertomakirjallisuuteen. Naapurissa iso luuta lakaisee jo kansakunnankin menneisyydestä roskat sinne missä hiljaa virtaa Don.

Kovin suurta tuohtumista ei ole aiheuttanut vuonna 1950 alkanut Valittujen Palojen krouvi kirjaklassikoiden lyhentely, mutta nyt kiukku on noussut muun muassa Roald Dahlin ja Aku Ankan muuntelusta sekä Mark Twainin poikakirjojen poishyllyttämisestä.

Ensi töiksi perustetaan holhouspormestarin virka.

Ihan uusi ei ilmiö ole. Onhan Raamattuakin leikelty, muuteltu ja sensuroitu jo toistatuhatta vuotta, kirjoja polteltu jo ennen natseja, maalauksia töhritty ja patsaita kaadettu sekä fyysisesti että sanallisesti. Äskettäin julistivat Floridan peräkamarilaiset Michelangelon David-patsaan pornoksi, ”kun siltä näkyy se”. Älkää vain päästäkö heitä Hämeensillalle!

Hannu Salama lienee toistaiseksi ainoa tamperelainen, jonka kirjaa on typistetty oikein oikeuden päätöksellä. Jotta Jokinen, Nopolat, Popeda, Lauri Viita ja muut kulttuurityöläisemme säästyisivät häpäisyltä, ehdotan päättäjiä päättäväisesti tekemään asian eteen seuraavaa.

Tamperehan on jo julistettu Suomen jääkiekko-, sauna- ja teatteripääkaupungiksi, joten tehdään siitä myös kulttuurinvapauspääkaupunki. Ensi töiksi perustetaan holhouspormestarin virka. Hänen avukseen kolmen p:n troikka: paljastus-, paapomis- ja pelottelulautakunnat. Yksi kaivaa esiin kulttuurivihamielisiä aineksia ja toinen paapoo heitä niin etteivät he radikalisoidu tärväämään kulttuuriperintöämme. Jos paijaaminen ei auta, pelottelautakunta kyllä hiljentää.

Inhorealistina tosin pelkään että olemme jo myöhässä. Edes Kummola tuskin enää pysäyttää tekoälyä, johon ei vaikuta cancellointi eikä someraivo. Ennustan että ihmisaivoja tehokkaampi AI ChatBox tulee viiden vuoden kuluttua voittamaan paitsi kaikki sodat myös Euroviisut, Venlat, Jussit, Oscarit, missikilpailut sekä eukonkannon ja jääkiekon MM-kisat.

Olympialaisiin ei tekoälynväläys purre, koska niiden suhteen on Kansainvälinen olympiakomitea tehnyt niin ylivertaisen älyttömiä päätöksiä.

Aivot voi siis kerralla heittää nurkkaan ja asentaa tietokoneeseen tekoälyn. Kohta omia aivojaan käyttävät vain sylilapset ja ne syrjäytyneet ikäihmiset, joilla ei ole varaa hankkia tai taitoja käyttää sorminäppäryyttä tai kelvollista näkökykyä vaativia elektronisia vempaimia.

Kirjoittaja vakuuttaa että tämän tekstin tekemisessä ei ole vahingoitettu eläimiä eikä käyetty kuin omaa vasenta aivopuoliskoa.