Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Uusi tieliikennelaki toi parkkiongelman taloyhtiöille – "Vetoamme kevään eduskuntavaaleissa valittaviin kansanedustajiin..."

Vuonna 2020 voimaan tullut uusi tieliikennelaki on johtanut hankaliin pysäköintiongelmiin taloyhtiöiden pihoilla. Tieliikennelaki ei sisällä enää säännöstä, jonka mukaan pysäköinti yksityisellä alueella olisi kiellettyä ilman maanomistajan tai -haltijan lupaa.

Vetoamme vaaleissa valittaviin kansan-edustajiin.

Säännöksen puuttumisen vuoksi yksityiset alueet, kuten taloyhtiön piha-alueet, jäivät kunnallisen pysäköinninvalvonnan ulkopuolelle. Tampereella, kuten monilla muillakin paikkakunnilla kunnallinen pysäköinninvalvonta on ilmoittanut taloyhtiöille, ettei se pysty puuttumaan tilanteeseen, jos joku on pysäköinyt vastoin taloyhtiön pysäköintisääntöjä ja -ohjeita. Tämä ajaa taloyhtiöt vaikeaan tilanteeseen ja käytännössä pakottaa ne kääntymään yksityisen pysäköinninvalvonnan puoleen ongelman ratkaisemiseksi.

Vetoamme kevään eduskuntavaaleissa valittaviin kansanedustajiin, että he korjaisivat tilanteen palauttamalla tieliikennelakiin siinä aiemmin olleen maininnan siitä, että pysäköinti yksityisalueella on kielletty ilman maanomistajan lupaa.

Kirjoittaja on Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry:n toiminnanjohtaja