Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päätoimittajalta Nähdäänkö Nokia-areenalla alkuräjähdys? – "Tappara–Ilves-asetelma on tällä hetkellä parasta mainosta koko Liiga-tuotteelle"

Viime vuotta kutsuttiin Tampereella kaikkien aikojen kiekkokevääksi. Tappara vei liigamestaruuden ja MM-kisat huipentuivat Leijonien kultamitaliin Nokia-areenassa. Väitteelle on siis vankat perustelut.

Tämän kevään jälkeen arvio saattaa silti olla vanhentunut. Tappara ja Ilves lähtevät loppuviikolla alkaviin pudotuspeleihin runkosarjan ykkösenä ja kakkosena. Toukokuussa pelataan toiset perättäiset jääkiekon MM-kisat. Edessä voi olla vähintäänkin uusi kaikkien aikojen kiekkokevät.

Tappara–Ilves-asetelma on tällä hetkellä parasta mainosta koko Liiga-tuotteelle.

Tampere on tällä hetkellä kiistaton kiakkopääkaupunki. Tappara–Ilves-asetelma on nyt parasta mainosta koko Liiga-tuotteelle, arvioi Urheilulehden Vesa Rantanen Tamperelaiselle joulukuussa.

Lähiviikkojen ykköspuheenaihe työpaikkojen kahvipöydissä on jo selvillä. Paikallisfinaalista hekumoidaan jo. Rantasen mukaan se olisi ”massiivinen, historiallinen, ainutkertainen suurtapahtuma, uusi alkuräjähdys”.

Kauemmaksikin voi katsoa huoletta. Lähivuosikymmenet suomalaista jääkiekkoa aitiopaikalta seurannut tamperelaislähtöinen, Koovee-taustainen urheilujournalisti povasi, että tamperelaisseurat pudottavat muut kelkasta. Nokia-areena on lisännyt seurojen tulovirtoja. Liiga-seurojen tuoreimmat tilinpäätökset kertovat, että houkutteleva kiekkotuote on nyt myös kannattavaa liiketoimintaa. Kumpaakin seuraa on tällä hetkellä helppo luonnehtia hyvinhoidetuksi. Tileistä ja tuotteesta pidetään huolta myös pitkällä tähtäimellä.

Urheilun viehätys on siinä, että lopputulos on taululla vasta pelin jälkeen. Tamperelaisjoukkueiden pudotuspelikalenterissa on vasta neljä varmaa ottelua, joista kaksi kummallakin kotona Nokia-areenassa. Lukko, Pelicans ja Kalpa pelasivat vahvan runkosarjan. Kärpät ja HIFK satsasivat tähän kauteen hurjasti. Kumpikin voi saada pelin uomiinsa jo neljään voittoon pelattavissa puolivälierissä, josta kanto voi riittää finaaliin saakka.

Jännitettävää siis riittää ja toivottavasti mahdollisimman pitkälle kevääseen. Mahdollinen ratkaiseva seitsemäs finaali pelataan tiistaina 2. toukokuuta. Sen päälle alkavat MM-kisat perjantaina 12. toukokuuta.