Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Nuorena on vitsa väännettävä – "Kevät antaa meille jokaiselle pohdittavaksi, miten haluamme yhteiskuntaa rakennettavan"

Vaalikauden lähestyessä loppuaan tarkoittaa se myös tämän kauden viimeistä kolumnia. Saimme tällä viikolla sote-valiokunnassa viimeiset lakihankkeet valmiiksi. Pitkään työstetty vammaispalvelulaki valmistui viimein. Parannamme vammaisten ihmisten yhdenvertaisuutta ja erilaiset väliinputoajat pääsevät laajemmin palveluiden piiriin. Etenkin neurokirjon lasten asema paranee.

Seuraavaksi sinetöin istuntosalissa viimeiset lait, siivoan papereita työhuoneelta ja lähden Meidän Ilmari -liivit päällä Tammelantorille hakemaan uutta valtakirjaa työni jatkolle. Kiitollisin mielin tietäen, että olemme saaneet paljon hyvää aikaan – kuten vanhustenhoidon henkilöstömitoituksen, hoitotakuun, pienituloisten tukemisen.

Kevät antaa meille jokaiselle pohdittavaksi, miten haluamme yhteiskuntaa rakennettavan. Julkisessa keskustelussa korostuu tulevat menosopeutukset. Vaikka ymmärrän, että valtiontalouden saaminen tasapainoon on tärkeää, olen esitetyistä keinoista hyvinkin erimielinen kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa. Kokoomuksen esittämä 0,5 miljardin leikkaus asumistukeen tarkoittaisi 30 % leikkausta yksittäisen ihmisen tilanteessa. Monet leikkauslistat ovat täysin epäinhimillisiä – varsinkin, kun samalla suunnitellaan miljardin veronkevennyksiä erityisesti hyvätuloisille.

Täällä eduskunnan kuppilassa monilla on selkeä näkemys: Suomea johtaa vaalien jälkeen sinimusta kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus tai meidän demarijohtoinen hallitus. Henkilökohtaisesti toivon tietysti punavihreiltä ja yhdenvertaisuutta toivovilta äänestäjiltä vahvaa siirtymää sosialidemokraattien taakse. Vain siten pääsemme rakentamaan tasa-arvoa edistävää politiikkaa myös seuraavat neljä vuotta.

Vietän tällä viikolla syntymäpäivääni. Nuorena on vitsa väännettävä. Tätä tietä on hyvä kulkea tietäen, että taustalla on monia kannustamassa jatkamaan työtä paremman yhteiskunnan puolesta. Tulevana lauantaina herään varhain ja laitan puurokattilat porisemaan. Aamukymmeneltä saavun Tammelantorin laidalle juhlistamaan päivääni kanssanne. Tule kertomaan ajatuksistasi, syömään maha täyteen tai vaikka antamaan vain onnenpotku!

Kirjoittaja on Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (sd), kansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas