Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Äidit ampumaan toisten maiden äitejä? – "Siviilithän täällä tarvitsevat suojaa eivät hurmahenkiset aatokset"

Kaupunginvaltuutettu ja Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino totesi Tamperelaisen Lukijalta-kirjoituksessa 11. tammikuuta, että miehiä ei ole riittävästi, joten naisetkin on koulutettava ja lähetettävä sotaan.

Olen eri mieltä. Ajatus, että naiset lähetetään ampumaan toisen maan äitejä ja tuhoamaan koteja on puistattava. Miestenkin tekemät ”urotyöt” eri rintamilla ovat karmeita. Luulo, että meidän puhtoiset soturimme eivät tee sodassa mitään pahaa on naiivi.

Sota Ukrainassa on militarisoinut Suomenkin ja puhe rauhasta kaikuu kuuroille korville. Se on kuitenkin tämänkin raa’an konfliktin välttämätön päämäärä: rauha.

Naton kuluista ei leikata, miljardeja pannaan sotakoneisiin ja aseisiin. Niistä menoista ei leikata, mutta sosiaali- ja työttömyysturvasta kyllä? Mitä rutiköyhä haluaa täällä puolustaa? Vapautta ja tasa-arvoa? Entä jos niitä ei köyhällä ole?

Jos naiset koulutetaan muihin kuin sotahommiin, niin miksei siviilivastarinnan koulutus ole yhtä hyvä vaihtoehto? Sitä tarvitaan kun paine käy kestämättömäksi. Siviilithän täällä tarvitsevat suojaa eivät hurmahenkiset aatokset.

Kirjoittaja on tamperelainen sivari vm. 1970