Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Yle mainostaa omia ohjelmiaan uutisajalla – "Samalla alueuutiset on lyhennetty viiteen minuuttiin"

Olen jo pitkään ihmetellyt Yleisradion tv-uutisten kehityssuuntaa. Nyt viimeisimpänä tapahtui Puoli seitsemän -ohjelman kummallinen kolmen minuutin ohjelmamainos keskelle kello 18 uutisten ja tämän jälkeen aiemmin suoraan jatkuneen alueuutisten väliin.

Samalla alueuutiset on lyhennetty viiteen minuuttiin eli käytännössä samat alueuutiset lähetetään kello 16.55 ja 18.23. Kaikista omituisinta on se, että ohjelmatiedoissa tällä jälkimmäiselle uutiselle kerrotaan 7 minuutin ohjelma-aika, joka käytännössä kuitenkin on vain 5 minuuttia. Siis todellisuudessa kaikki Ylen tv-uutiset ovat 1–3 minuuttia lyhyemmät kuin ohjelmatiedoissa.

Ja mitä tapahtuu tälle ylimääräiselle ajalle: Yle lähettää omien ohjelmiensa mainoksia aivan ärsyttävyyteen saakka. Edes Eduskunnan kyselytunti ei ole saanut rauhaa tältä mainossaastalta: ohjelma keskeytetään raa’asti ja ilmoitetaan sitä voitavan katsoa loppuun Yle Areenassa. Ja siis vaikka ohjelma-aikaa olisi vielä jäljellä.

Todella outoa on ollut se lisääntyvä trendi Ylen alue-uutisissa, että esimerkiksi kesken Pirkanmaan uutisia tuleekin yhtenä päivänä uutinen Kouvolasta, seuraavana päivänä Kokkolasta, sitten Jyväskylästä ja niin edelleen. Miksi? Jos ilmoitetaan tulevan uutisia Pirkanmaalta, niin sitten pitäisi lähettää uutisia Pirkanmaalta.

Hyvä Yleisradio: palatkaa juurillenne ja jättäkää kaikenlainen mainostaminen ja hömppä näille mainosrahoitteisille tv-kanaville, joille mainostaminen on elinehto. Jos ohjelmianne on pakko näin massiivisesti mainostaa, niin varatkaa tähän ohjelma-aikaa muutaman kerran päivässä otsikolla ”Ylen ohjelmatarjontaa” ta muuta sellaista.