Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tasa-arvoa asepalvelukseen – "Nykyinen asevelvollisuus koskee pakottavasti ainoastaan miehiä, mikä tekee siitä epäoikeudenmukaisen"

Maanantaina 2. tammikuuta uudet alokkaat aloittivat asepalveluksen ympäri Suomen.

Ikäluokat pienenevät vuosi vuodelta aiheuttaen haasteen Suomen puolustuksen kannalta. Nykymuotoinen asepalvelus ei ole riittävä takaamaan puolustuksemme tulevaisuutta. Miehiä ei ole riittävästi, joten Puolustusvoimat toivoo lisää naisia vapaaehtoisiksi asepalvelukseen. Tämä ei ole ratkaisuna riittävä, vaan koko asevelvollisuusjärjestelmä täytyy uudistaa.

Kaikki ikäryhmään kuuluvat tulisi kutsua kutsuntoihin. Nykyinen asevelvollisuus koskee pakottavasti ainoastaan miehiä, mikä tekee siitä epäoikeudenmukaisen.

Muuttuneessa turvallisuustilanteessa on entistä tärkeämpää, että palvelukseen pääsevät ikäluokkien nohevimmat nuoret. Maanpuolustustahto on korkealla ja yhä useampi hakeutuu palvelukseen vapaaehtoisesti. Vanha järjestelmä on aikansa elänyt ja täytyy uudistaa.

Kirjoittaja on tamperelainen kaupunginvaltuutettu (kok) ja Kokoomusnuorten puheenjohtaja