Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Mitä on pian Tampereen sosiaalinen asuntotuotanto? – "Toimin Vilusen Rinne Oy:ssä yli 30 vuotta, joista 24 vuotta isännöitsijänä"

Tampereen kaupunki on ollut historiansa aikana aktiivinen asuntotuottaja. Erilaisten yhtymien muodossa Tampereen kaupunki tuotti parhaimmillaan 25–40 prosenttiin asuntotuotannosta.

1960-luvulla silloinen rakennustoimikunta kehitti Vuokratalosäätiö-konsernin. Sen ensimmäinen osa oli Vilusen Rinne Oy, joka rakentaa Kaukajärvelle taloja. Vilusen Rinne Oy:n ensimmäinen kiinteistö valmistui Muinaishaudankatu 3:een vuonna 1968.

Sen jälkeen säätiökonsernille on valmistunut noin 10 000 asuntoa. Sekä Vuokratalosäätiön että Vilusen Rinne Oy:n tavoitteena on rakentaa asuntoja sosiaalisesta erittäin vaikeissa oloissa eläville.

Viimeisten 20 vuoden aikana kaupungin asuntotuotantoyhtymiä on muutettu liiketaloudellisesti toimiviksi yrityksiksi. Kiinteistöosakeyhtiöt maksavat jopa kaupungille jopa osinkoa, jota ei säätiöltä voida vaatia. Vajaa vuosi sitten yksi Tampereen kiinteistöyhtiö Tampereen Vuokra-asunnot Oy möi noin sata asuntoa. Viime vuoden syksyllä kaupunginhallituksen konsernijaosto ilmoitti valmistelevansa Vilusen Rinne Oy:n jakautumista kahdeksi erilliseksi osakeyhtiöksi, joista A-yhtiöön siirtyisi ARA-ehtoinen asuntokanta eli 18 kiinteistöä ja 1020 asuntoa ja B-yhtiöön Ara-rajoituksista vapaa ja piakkoin vapautuva asuntokanta eli 6 kiinteistöä ja 338 asuntoa.

Toimin Vilusen Rinne Oy:ssä yli 30 vuotta, joista 24 vuotta isännöitsijänä. Nyt näyttää siltä, että ilmiselvänä tavoitteena on B-yhtiön myyminen. On vakuuteltu, että asukkailla mikään ei muutu. Tässä ollaan purkamassa täysin toimiva organisaatio ja yli 50 vuotta hyvin toiminut Vilusen Rinne Oy. Tehostamispuheisiin en usko.