Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Kesätöiden määrää lisättävä rajusti ja yrittäjäkasvatus kouluihin – "Kesätöitä voitaisiin suunnitella yhdessä nuorten kanssa"

Tampereen kaupungin tulee lisätä tarjoamiensa kesätöiden ja muiden nuorille suunnattujen työtehtävien määrää. Kesätöiden määrää on kasvatettava rajusti ja työtehtävien toimenkuvia on nykyaikaistettava nuorille soveltuviksi. Kesätöitä voitaisiin suunnitella yhdessä nuorten kanssa ja keskustella, minkälaisia mahdollisuuksia kaupungilla voisi olla nuorten työllistymismahdollisuuksien kehittämisen suhteen.

Kesätyöt eivät voi kuitenkaan jäädä nuorten vuoden ainoaksi työksi. Tarvitsemme nuorille soveltuvia ympärivuotisia työtehtäviä, jotta heillekin annetaan mahdollisuus pienelle taskurahalle ja ennen kaikkea uudelle työkokemukselle. Esimerkiksi kaupungin viestintäyksikkö voisi palkata nuoria toteuttamaan kaupungille nuorekasta viestintää. Ympärivuotisten työpaikkojen olisi sovelluttava koulunkäynnin yhteyteen.

Kesätöitä voitaisiin suunnitella yhdessä nuorten kanssa.

Kaupungin tulee kehittää, parantaa ja lisätä yrittäjyys- ja työelämäopetusta oppilaitoksissaan tukeakseen nuorten yrittäjyyskasvatusta ja muita mahdollisia työelämätaitoja. Kaupungin on tarjottava maksutonta yrittäjyys- ja työelämäopastusta sekä tuettava nuorten perustamia yrityksiä taloudellisesti.

Olisi myös asianmukaista, jos kaupunki keskittäisi kesätyöpaikkojen ja ympärivuotisten työpaikkojen hakemisen mahdollisimman yksinkertaiseksi ja helpoksi. Tällä hetkellä esimerkiksi kesätyöpaikkoja on ripoteltu ympäri kaupungin verkkosivuja, eikä niiden hakeminen ole nuorille saavutettavaa.

Kirjoittaja on Tampereen nuorisovaltuuston puheenjohtaja