Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päätoimittajalta Jokainen ravintolaääni on yhtä arvokas – "Tämäkin kertoo hyvää tamperelaisesta ravintolakulttuurista"

Tänä vuonna loppuvuodelle säästyneen Paras Tamperelainen Ravintola -äänestyksen viiden sarjan tulokset on käyty läpi, kunhan ensi viikolla – sopivasti uudenvuoden alla – kerromme vielä, mikä ykkössuosikki bilepaikkojen joukosta. Tässä lehdessä huomion sai parhaaksi olutravintolaksi palannut Plevna.

Ravintolasuosikeistaan kävi tänä vuonna kertomassa lähes 7300 äänestäjää. Kiitos kaikille äänestäneille!

Paras Tamperelainen Ravintola -kilpailu on nimenomaan ravintola-asiakkaiden äänestys, jossa jokainen annettu ääni on yhtä arvokas. Pikkurilliä viinilasin varressa suoristamalla ei PTR:ssä saa lisä-ääniä. Toisaalta, jos omaan kulinaristiseen käsitykseen parhaiten mahtuvia paikkoja ei kärkipäästä löydy, ei mielipidettään tarvitse muuttaa.

Tämäkin kertoo hyvää tamperelaisesta ravintolakulttuurista.

Keittiöosaamista ja ammattitaitoa on syytä kunnioittaa, mutta viime kädessä maku ratkaisee – ja kaikki ne muut asiat, jotka asiakkaat äänen arvoiseen ravintolakokemukseen antavat vaikuttaa. Varsinkin koronavuosien jälkeen yhä useampi tuntuu kiinnittävän huomiota pelkän ruuan lisäksi miljööseen, tunnelmaan ja ennen kaikkea palveluun. Tämä ilmeni selvästi valintoihin jätetyistä perusteluista. Ravintolamakuja – ja tarjontaa – riittää, sillä pelkästään pääsarjassa ääniä sai lähes 300 ravintolaa. Tämäkin kertoo hyvää tamperelaisesta ravintolakulttuurista.

Vaikka äänestysten top 10:t pysyvät vuodesta toiseen lähes hämmentävän samanlaisina, listojen uudet paikat ja nousijat ovatkin loppujen lopuksi näiden äänestysten suola. Sieltä löytyy monia vierailun arvoisia paikkoja, jotka saattavat mahtua monella listalla kolmen äänestettävän joukkoon jo ensi vuonna. Kannustan tutustumaan!

Tamperelaisen perinteiset ravintolaäänestykset jatkuvat vielä, sillä jo joulunpyhinä päästään äänestämään vuoden 2022 parasta grilliä, kebabia, pizzaa ja siipipaikkaa.

Nyt edessä ovat joulunpyhät, jotka nekin jokainen saa viettää haluamallaan tavalla. Oleellista on noudattaa joulun henkeä ainakin siinä määrin, että kunnioittaa tässäkin muiden valintaa ja omaa tapaa juhlakauden viettoon oli se sitten perinteinen joulu tai jotain muuta. Moni ravintolakin pitää ovensa jouluna auki.

Hyvää ja rauhallista joulunaikaa!