Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Ohisalo vähättelee rikosvastuuta – "Laajasta kritiikistä huolimatta hallitus päätti koronatoimista, joilla on ollut erittäin haitallisia vaikutuksia erityisesti nuoriin"

Ministeri Maria Ohisalo (vihr) väitti vieraillessaan Tampereella, että nuorten katuryöstöissä olisi kyse koronan vaikutusten purkautumisesta. Lisäksi hän selitti ilmiötä sillä, etteivät nuoret saa tarvittavia palveluita.

Kommenteillaan Ohisalo vähättelee rikosvastuuta. Ryöstö on vakava väkivaltainen anastusrikos, josta on säädetty rangaistukseksi vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta. Ryöstössä on kyse rikollisen tahallisesta menettelystä eli tietoisesta valinnasta. Kukaan ei vahingossa ajaudu tekemään ryöstöä koronan vaikutusten purkautumisen, palveluiden puutteen tai muunkaan syyn takia.

Suomessa yhteiskunta tarjoaa kaikille koulutuksen, sosiaali- ja terveyspalvelut ja välttämättömän toimeentulon. Kenenkään ei ole pakko ryöstää muita ihmisiä tullakseen toimeen. Vakavien rikosten selittäminen koronalla on loukkaavaa sitä valtaisaa nuorten enemmistöä kohtaan, joka koronakriisistä huolimatta ei ole syyllistynyt vakaviin rikoksiin.

Ohisalon johtama puolue on ollut hallituksessa koko koronakriisin ajan. Laajasta kritiikistä huolimatta hallitus päätti koronatoimista, joilla on ollut erittäin haitallisia vaikutuksia erityisesti nuoriin. Lisäksi hallitus päätti jättää toteuttamatta yli puoluerajojen tukea nauttineen terapiatakuun. Ohisalon tarjoamat sinänsä harhaanjohtavat selitykset ovat täten suoraa seurausta hallituksen päätöksistä.

Ryöstö on yksinomaan rikollisen syy. Herää kysymys, vähätteleekö Ohisalo rikosvastuuta ja keskeisiä perus- ja ihmisoikeuksia, kuten vapautta, koskemattomuutta, turvallisuutta ja omaisuuden suojaa. Valtioneuvoston jäsenten tulisi puolustaa laillista yhteiskuntajärjestystä ja jokaisen suomalaisen turvallisuutta eikä keksiä harhaanjohtavia selityksiä niitä loukkaaville vakaville rikoksille.

Kirjoittaja on lakimies ja tamperelainen kaupunginvaltuutettu (kok.)