Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Tampere panostaa liikuntaolosuhteisiin – "Suurten hankkeiden rinnalla on tärkeää panostaa matalan kynnyksen harrastuspaikkoihin"

Tampereen kehitys aiheuttaa ihmetystä, ihailua ja osin kateuttakin muissa Suomen kaupungeissa. Yksi kiinnostusta herättävä asia on panostuksemme liikuntaolosuhteisiin. Tampere on vienyt määrätietoisesti useita hankkeita eteenpäin, ja tulokset alkavat näkyä.

Nokia-areena on luonnollisesti hankkeittemme kultajyvä. Se on mahdollistanut tamperelaiselle jääkiekkoilulle Suomen parhaat olosuhteet. Tappara ja Ilves komeilevat yleisömäärien kärjessä, ja seurojen liikevaihdot kasvavat. Areena nosti Tampereen myös tapahtumakaupunkina aivan uudelle tasolle.

Viime kesänä valmistui uusi stadion Kauppiin pesäpalloilulle ja hiihdolle. Kun ensi kesänä rakennetaan vielä stadionin oheistilat kuntoon, on olosuhde erinomainen.

Suurten hankkeiden rinnalla on tärkeää panostaa matalan kynnyksen harrastuspaikkoihin.

Pitkään odotettu uusi jalkapalloilun pyhäkkö Tammelan stadion valmistuu ensi syksynä. Noin 8000 katsojan stadion tulee olemaan yksi Suomen parhaista. Viemme myös Kaupin uuden jalkapallokatsomon rakentamista eteenpäin. Se sopii hyvin alempien sarjatasojen joukkueiden kotikentäksi.

Näiden kahden hankkeen valmistumisen jälkeen tamperelaisen jalkapalloilun olosuhteet ovat paremmat kuin koskaan. Lisäksi tekonurmia on rakennettu ympäri kaupunkia, joten lähiharrastuspaikkoihin on myös panostettu.

Kaupunginvaltuusto päätti budjettikokouksessaan, että Pyynikin palloiluhallin korvaavan uuden palloiluhallin rakentamiselle varataan määräraha vuodelle 2026. Pyynikin palloiluhalli alkaa olla elinkaarensa päässä. Nykyinen tontti ei mahdollista hallin laajentamista, joten on järkevämpää rakentaa uusi halli. Uusi halli toimisi koripalloilun ja lentopallon uutena keskuksena, ja se voisi sijoittua Särkänniemen alueelle.

Tulevaisuudessa myös Hakametsän Sport Kampus mahdollistaa uusia avauksia liikuntaolosuhteiden parantamiseen.

Suurten hankkeiden rinnalla on tärkeää panostaa matalan kynnyksen harrastuspaikkoihin. Olenkin tyytyväinen, että Hervannan vapaa-aikakeskuksen perusparantaminen lähtee liikkeelle, ja uudet tekojääradat rakennetaan Hervantaan ja Lielahteen ensi vuonna.

Kirjoittaja on apulaispormestari ja SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja